Underlig at H-representant vil doble e-skatten

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Frank Pettersen fra Asmøløy avviser varaordfører Ballovarres utspill om eiendomsskatt for sykkelsti på Hvaler: – Min mening er at eiendomsskatter bør avvikles, og så får man finne andre inntektskilder, eller drømme........

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Refererer til leserbrev ang økning av eiendomsskatt i forbindelse med utbygging gang/sykkelsti på Hvaler.

Nå i disse valgkamptider så synes jeg det er underlig av en høyrerepresentant å komme med slike innspill som å doble eiendomskatten, selv om det skal gå til et godt formål. (Og foreslås som et spleiselag.)

Vi pumpes jo fulle av, både fra TV-debatter, debatter på gata, i aviser etc om at de blå  går inn for: Fjerne formueskatt, fjerne eiendomskatt, fjerne bompenger, fjerne ja så å si alle avgifter etc.

Undertegnede skjønner meget godt at det er forskjell på rikspolitikk og kommunepolitikk, men  et slikt innspill bør etter min mening ikke komme fra de blå, men de «røde».(eller så må de «blå» skifte paroler). Den absolutte største forskjellen mellom partiene (etter min mening) er jo akkurat dette med skatter og avgifter.

Hva er vitsen med å stemme på noen som går mot det de sier selv? Det er ikke godt nok å si at dette er en god sak, fordi at det finnes tusenvis av gode saker. Mao finansieringen av «gode saker» bør komme i fra midler man har eller andre typer inntekter enn eiendomsskatter.

Har man ikke det, så får man la være å utføre det man ønsker.

Hvis jeg ikke husker feil, så var det jo de blå som og innførte eiendomskatten for noen år siden, og da var det vel og en eller annen sak denne skulle dekke opp for, og igjen, jeg mener å huske at man så fort som mulig skulle gå inn for å avvikle den.

Det jeg egentlig reagerer mest på, er den «lettvinte» forklaringen at «vi trenger ca 120 millioner, øker vi eiendomskatten til det dobbelte, så får vi inn ca 35 millioner i året og denne gang- og sykkelstien er ferdig nedbetalt på under fire år.

Hvem er det som tror på julenissen? Det som er klinkende klart, er jo at hvis dere  får kloa i 35 millioner mer i året, så kommer det i hvert fall ikke til å gå alene til gang- og sykkelsti, og ferdig nedbetalt på fire år.

Dere kommer til å gjøre akkurat som tidligere, som så mange andre og gjør, nemlig:

35 millioner i  året utgjør ca tre millioner i måneden. Når dere får denne regningen fra den som er «långiver», så går dere rett på «giro 2» hvor det står «minimum å betale» 100.000,- slik at dere har masse penger å «dytte inn i» andre hull som det er mange av: Ergo, nedbetalingen av dette prosjektet vil ikke bli fire år, men …. ja si det.

Til slutt - jeg vil meget gjerne ha denne gang- og sykkelstien, men jeg vil ha mange andre ting og...... Og som nevnt over, min mening er at eiendomsskatter bør avvikles, og så får man finne andre inntektskilder, eller drømme........

Frank Pettersen

Asmaløy

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken