Gå til sidens hovedinnhold

Om Betania og støyklage: Dobbel feil fra Øivind Tvete

Artikkelen er over 2 år gammel

– Øivind Tvete synes å mene både at jeg har tatt saken til media – samtidig som jeg skal ha et ønske om å feie klagene «under teppet». Begge deler er feil, skriver Karin-Elin Berg.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I et leserbrev 9. juli spør Øivind Tvete om jeg ønsker å feie naboklager på Betania under teppet. Innlegget består av så mange løse påstander og feilaktige koblinger at jeg opplever det som vanskelig å «forsvare meg», men jeg vil komme med noen oppklarende faktaopplysninger.

For det første er det på ingen måte jeg som har løftet denne saken frem i media. Jeg ble, som avisen sikkert kan bekrefte, kontaktet av en journalist og svarte på spørsmål om det stemte at vi hadde mottatt en klage, noe jeg bekreftet. I motsetning til Tvete ser jeg ingen grunn til å drive saksbehandling av, eller meningsutveksling om, verken denne klagen eller andre saker i mediene.

Det er derfor behov for en grundig gjennomgang av konsekvensene av eventuelle endringer i vår utleiepraksis, som er en viktig inntektskilde for oss.


Videre stemmer det at jeg og min familie i hele mitt liv har engasjert seg i og for Gamlebyen. Det er jeg stolt av, og jeg ser ingen grunn til at det skal bli kastet et konspiratorisk lys over det, slik Tvete forsøker. At vi kan ha ulike funksjoner i forskjellige sammenhenger, gjør selvsagt at vi er spesielt bevisst på mulige rolleblandinger.

Det stemmer også at menigheten har mottatt klagen fra Tvete og har gitt en tilbakemelding om at vi vil behandle saken på menighetsrådets møte 3. september. Menighetsrådet består av frivillige, og det meste av arbeidet i menigheten drives på dugnad. Det gjelder også vedlikeholdet av Betania og aktivitetene vi driver der. Det er derfor behov for en grundig gjennomgang av konsekvensene av eventuelle endringer i vår utleiepraksis, som er en viktig inntektskilde for oss.

Tvete spør om jeg ikke har hatt dialog med de ansatte i menigheten før jeg uttalte meg i avisen. Som han vet, sier jeg det samme i artikkelen som det står i svaret han har mottatt fra menigheten. Denne e-posten var sirkulert både blant ansatte og arbeidsutvalget i menighetsrådet.

At vi ønsker å komme tilbake til saken etter sommeren, er ikke et signal om at dette skal feies under teppet, men derimot et tydelig svar om at vi vil gå seriøst inn i forholdene.

Avslutningsvis kan jeg kommentere at jeg stusser over inkonsistensen i Tvetes argumentasjon der han synes å mene både at jeg har tatt saken til media – samtidig som jeg skal ha et ønske om å feie klagene «under teppet». Begge påstander er i tillegg altså feil.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.