Mer penger og nytt nettverk skal styrke frivillig arbeid

Frivillig innsats: Takket være samarbeid mellom flere frivillige organisasjoner fikk alle Fredrikstads omsorgssentre sin egen oransje rickshaw i  september. Per Christian Skauen i Kirkens Bymisjon, Grete Christophersen, styreleder Fredrikstad Tuberkuloseforenings stiftelse og Maria Michalsen i Frivillighetssentralen har tatt plass, mens Torbjørn Nordstrand er frivillig syklist.

Frivillig innsats: Takket være samarbeid mellom flere frivillige organisasjoner fikk alle Fredrikstads omsorgssentre sin egen oransje rickshaw i september. Per Christian Skauen i Kirkens Bymisjon, Grete Christophersen, styreleder Fredrikstad Tuberkuloseforenings stiftelse og Maria Michalsen i Frivillighetssentralen har tatt plass, mens Torbjørn Nordstrand er frivillig syklist. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Flertallspartiene i Fredrikstad vil opprette et nettverk der frivillige organisasjoner kan bli kjent med hverandre og finne de beste løsningene sammen.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Et Fredrikstad uten frivillighet er utenkelig. Frivillige organisasjoner gir folk muligheter, omsorg og livskvalitet. Flertallspartiene i Fredrikstad ønsker i kommunebudsjettet for 2017 å styrke frivilligheten.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV, Pensjonistpartiet og Bymiljølista øker potten til frivilligheten med fire millioner i forhold til rådmannens forslag. Vi ønsker, i samarbeid med frivilligheten, å etablere et frivillignettverk. Et nettverk med mål om å bli bedre bli kjent med hverandre, koordinere og finne de beste løsningene for Fredrikstad, sammen.

Vi ønsker et Fredrikstad hvor alle har mulighet til deltakelse, hvor barn og unge er deltakende, hvor de som trenger en ekstra hånd gis muligheten til det. Frivilligheten i Fredrikstad betyr mye for det enkelt menneske i vår alles kjære by, men frivilligheten er også en viktig samfunnsbygger.

Det er med stort hjerterom og medmenneskelighet mange mennesker legger ned en innsats for sine medmennesker. Alt fra å steke vafler på en håndballkamp, trene et fotballag, gi mat og klær til de som trenger det, invitere til den gode samtalen  - for å nevne noe av hva som skjer i Fredrikstad hver eneste dag.

Som politiker har jeg hatt gleden av å besøke flere frivillige organisasjoner og jeg lar meg gjerne invitere til flere. Det er viktig for oss å ha et godt samarbeid med frivilligheten og det viser vi gjennom vårt budsjett 2017.

Vi har et mangfold av tilbud i Fredrikstad, det er viktig fordi vi har et mangfoldig Fredrikstad.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags