Gratulerer med dagen, alle frivillige tidgivere

Varmestua som Blå Kors der frivillige skaper en forskjell ved å være til stede og rusmisbrukere rusmisbrukere setter pris på å være sammen med nyktre mennesker. Bilde fra sommeridyll med grilling i bakgården.

Varmestua som Blå Kors der frivillige skaper en forskjell ved å være til stede og rusmisbrukere rusmisbrukere setter pris på å være sammen med nyktre mennesker. Bilde fra sommeridyll med grilling i bakgården. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En tidgiver er et medmenneske som stiller opp for andre uten å få betalt i form av penger. Jorid D. Bertelsen takker alle på frivillighetsdagen.

DEL

Leserbrev 

Den 5. desember (tirsdag) er det den internasjonale dagen for frivillig arbeid. Det fortjener oppmerksomhet, og alle dere som gir av deres tid fortjener en stor takk.

I Blå Kors kaller vi frivillige for tidgivere. En tidgiver er et medmenneske som stiller opp for andre uten å få betalt i form av penger.

For noen uker tilbake hadde vi en samling på Varmestua med tidgivere og rusmisbrukere. Vi spilte sjakk og spiste vafler. I det han ene skulle gå utbryter han «herregud, det er deilig å være sammen med så mange nyktre mennesker.»

Vi i Blå Kors satser på frivilligheten fordi vi ser at den enkelte tidgiver har stor verdi og betyr en forskjell for de menneskene vi er til for. Mennesker som av forskjellige årsaker befinner seg i sårbare livssituasjoner.

Frivilligheten skal aldri erstatte det faglige eller profesjonelle tilbudet, men det tilfører en ekstra verdi. Deres frivillige tilstedeværelse er viktig. Dere gir tid, og kan være de ekstra hendene eller ørene som er nødvendig akkurat denne dagen.

■ Takk for at dere serverer byens rusmisbrukere mat hver dag.

■ Takk for at dere bidrar til at 50 personer kan feire en varm inkluderende og rusfri julaften på Skihytta.

■ Takk for at dere skaper meningsfulle fritidsaktiviteter til de som trenger andres omsorg.

■ Takk for at dere har tid til å drikke kaffe med dem som har noe å fortelle.

■ Takk for at dere steker vafler, lytter, baker kaker, viser omtanke, smører brødskiver, planlegger aktiviteter, gjennomfører aktiviteter, og takk for at dere gir av deres tid og takk for at dere er varme, inkluderende og rause medmennesker.

Vi har økende pågang av nye tidgivere nettopp fordi mange erfarer at det å gjøre noe meningsfullt for andre er viktig og riktig.

Gratulerer med dagen, og tusen takk for engasjementet og innsatsen deres.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags