Viktig å skille mellom avfall ved bedriftene og i naturreservatet

Mellom gjenvinningsbedriftene på Øra og naturreservatet er det et våtmarksområde som med tiden er delvis fylt igjen. I bakgrunnen ser vi sjeteen (demningen) som markerer grensen til naturreservatet. Foto: Geir A. Carlsson

Mellom gjenvinningsbedriftene på Øra og naturreservatet er det et våtmarksområde som med tiden er delvis fylt igjen. I bakgrunnen ser vi sjeteen (demningen) som markerer grensen til naturreservatet. Foto: Geir A. Carlsson

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Frevar-direktør Fredrik Hellström svarer på Sten Hellbergs video og FB-artikkel om forsøpling på Øra.

DEL

Leserbrev 

Det ble lagt ut video og bilder fra Øra søndag 8. april. Det er viktig for oss å påpeke at bildene og videoen ikke er fra naturreservatet, men ca. 150 meter inne på deponiområdet som er regulert til avfallsbehandling. Dette området brukes av forskjellige bedrifter som driver med avfallsbehandling.

Deponiet på Øra er ikke en del av naturreservatet, og vann fra deponiet går ikke ut i Gansrødbukta.

Frevar, og de andre gjenvinningsbedriftene på Øra, er her for å ta hånd om avfall og avløp fra innbyggere og næringsvirksomhet i vårt velferdssamfunn. Av dette, som i utgangspunktet kan være både illeluktende og uønsket, lages det så miljøvennlig energi og materialer til ny produksjon. Dette er våre bidrag til miljøet.

Bilder fra avfallsdeponiet kan ikke brukes til å dokumentere forurensing i naturreservatet.

Frevar har, sammen med de andre bedriftene, ansvar for at avfall ikke kommer i naturreservatet eller resipienten, og dette jobber vi aktivt og godt med.

Det er derfor viktig å skille på avfall i naturreservatet – og avfall som befinner seg inne på områder som er regulert til avfallshåndtering. Bilder fra avfallsdeponiet kan ikke brukes til å dokumentere forurensing i naturreservatet.

Det finnes imidlertid alltid muligheter for forbedring. Vi hadde dialog med naturvernforbundet mandag morgen (Sten Hellberg og Håkon Borch), og diskuterte muligheter for å redusere risiko for spredning av avfall. Det er også nyttig for oss å bli gjort oppmerksom på hvordan forsøpling på egne områder kan fremstå i publikums øyne. Vi tar utfordringen, og vil øke innsatsen for at våre områder skal fremstå ryddigere og renere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags