Gå til sidens hovedinnhold

Frevar-direktøren hopper lett over hovedpoenget; Mangel på opprydding

Artikkelen er over 3 år gammel

Ulf Tolfsen følger opp sin kritikk av Frevar: – Ved enkle tiltak og en eller to mann på heltid kunne veien og områdene rundt blitt mye, mye bedre.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er tydelig at noen føler seg truffet siden direktøren for Frevar, Fredrik Hellström, direkte benekter å forårsake noen form for lokal forurensing. I mitt innlegg dagen før skriver jeg at «anlegget ble startet for å få orden på den forferdelige åpne fyllinga på Øra». Jeg nærmest påpeker det og aksepterer at vi må ha et anlegg for å håndtere søppel, men er kritisk til en stor vekst og håndtering av mye mere avfall enn Fredrikstad produserer.

Utvidelsen her i Fredrikstad medfører vel større utslipp lokalt enn uten denne økningen. Diverse forklaringer om at forbrenningen og gjenvinningen erstatter olje stemmer nok. Men med en annen energipolitikk som medførte at vi ikke knyttet oss til EUs energinett kunne vi varmet opp med strøm uten utslipp. En kjempefordel vi hadde for noen år siden. Nå snakker man om og sammenligner med et internasjonalt marked med skyhøye strømpriser som noen tjener grovt på ved å henvise til miljø.

Tydeligvis hopper Hellström lekende lett over hovedpoenget i mitt innlegg; Mangel på opprydding av forurensing rundt det store nærområdet rundt FREVAR med flere såkalte miljøbedrifter. Det er helt utrolig at han nærmest påstår at FREVAR ikke kan sammenlignes med andre produksjonsbedrifter og at FREVAR overhodet ikke forurenser lokalt eller er skyld i lukt. Det er da ikke fremherskende nordavind eller søppel fra Sarpsborg som samler seg langs golfbanen og langs veien mot Øra. Ved enkle tiltak og en eller to mann på heltid kunne veien og områdene rundt blitt mye, mye bedre. Er det umulig?

Kommentarer til denne saken