Gå til sidens hovedinnhold

Rigide og urettferdige regler på Frevar

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg vil innstendig oppfordre de som er ansvarlig for avfallsmottaket på Frevar om å gå igjennom og forenkle regelverket og også gjøre det mer rettferdig, skriver Svein Yngvar Olsen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I løpet av en snau uke har det tre ganger i byens aviser vært oppslag som vedrører forholdene på Frevar. Den ene var endog på lederplass. 

Kritikken retter seg i hovedsak mot at reglene og retningslinjene for mottak fra privathusholdninger er urettferdige, firkantede og i overkant kompliserte for vanlige folk. Det siste bekreftes i Demokratens lederartikkel 2. oktober der Frevar-direktør Fredrik Hellstrøm avkrefter innholdet i en uttalelse gitt et par dager før av styreleder Vicor Kristiansen, om at regelen om at privatbiler med husholdningsavfall med grønne skilt må betale 200 kroner er opphevet, mens en endog helt identisk bil med vanlige skilt slipper å betale noenting.

  

Det var heller ikke hyggelig å føle seg som en unnalurer når en ble tilsnakket ute på selve mottaket og fikk beskjed om at vi hadde unnlatt å stoppe og betale i luka!

 

Dette er hva jeg selv opplevde i sommer:  Etter at jeg først hadde ringt og sjekket og fått klar beskjed om at det ikke kostet noe for privatbil med grønne skilt, så ble jeg avkrevd nevnte gebyr på 200 kroner. Det virket som det var helt uinteressant for kvinnen som satt i luka at jeg hadde ringt Frevar først og fått feilaktig informasjon. Jeg ble bare henvist til deres hjemmeside.

Jeg poengterte at jeg ikke var ute etter å slippe å betale gebyr, men kanskje få en smule forståelse for det var frustrerende å få feilaktig informasjon på Frevars kundetelefon. Det var heller ikke hyggelig å føle seg som en unnalurer når en ble tilsnakket ute på selve mottaket og fikk beskjed om at vi hadde unnlatt å stoppe og betale i luka! 

I tillegg til ovenstående vet jeg at flere har reagert på et detaljert og rigid regelverk som er vedtatt og som blant annet medfører måling av kubikkinnhold på det som skal kastes og total lengde på bil med henger. Jeg kjenner også til at uavhengig bystyre-representant Ola H. Storli allerede i fjor sommer tok til orde for å forenkle regelverket.

På denne bakgrunnen vil jeg innstendig oppfordre de som er ansvarlig for ovennevnte forhold på Frevar om å gå igjennom og forenkle regelverket og også gjøre det mer rettferdig. Håper også ansvarlige politikere følger med og griper inn hvis det er nødvendig. 

For ordens skyld opplyses at denne kritikken ikke retter seg mot de ansatte som jobber ute på avfallsmottaket på Frevar. Her har vi alltid møtt imøtekommende og hyggelige folk!

 

Les også

FREVAR; Narvestads idealarbeidsplass

 

 

Les også

Billig å levere i forhold til hva det koster å ta hånd om avfallet

 

Kommentarer til denne saken