Trafikkfarlig kjøremønster på Fredrikstadbrua

Bilde fra bruhodet på østsiden: Blir det stopp i det høyre feltet, så er det ikke mulig å komme forbi så lenge det er tett trafikk i det midtre, møtende feltet.

Bilde fra bruhodet på østsiden: Blir det stopp i det høyre feltet, så er det ikke mulig å komme forbi så lenge det er tett trafikk i det midtre, møtende feltet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Morten Sørensen mener det nye kjøremønsteret på Fredrikstadbrua både er trafikkfarlig og gir null fremkommelighet østfra om det blir stans i trafikken.

DEL

Leserbrev

Kjøremønsteret på Fredrikstadbrua er helt galt og fullstendig trafikkfarlig. For å konkludere først: Fra vestsiden til østsiden skulle det venstre feltet, altså det midterste av bruas tre kjørefelt, vært forbeholdt 2+-bilistene og kollektivtrafikken.

Idag skal hovedtyngden av trafikken fra vestsiden til østsiden bruke dette feltet mens 2+-bilistene og kollektivtrafikk bruker feltet helt til høyre. Her er noen vettuge grunner til å umiddelbart endre dette:

Punkt 1: 99 prosent av trafikken fra vest til øst ligger i dag i filen som er nærmest filen med trafikken fra øst til vest, altså passerer 99 prosent av all trafikk, herav lastebiler, vogntog, biler osv., hverandre med en avstand på kanskje en halv meter eller mindre. Dette er helt og holdent fullstendig trafikkfarlig, og skaper masse engstelse når så mye trafikk passerer hverandre så nært. Det skal ingenting til før man berører trafikken i motgående felt! Især nå vinterstid hvor det også er glatt.

Oppstår en stopp fra østsiden idag, kan INGEN kjøre forbi da 99 prosent av trafikken fra vest ligger kliss inntil trafikken fra øst. Idiotisk!

Punkt 2: Senest denne uka måtte et vogntog fra øst til vest rygge etter at det kom hundre meter opp brua – politi og totalt kaos og kø. Eller om noen får motorstopp på brua fra østsiden til vestsiden oppstår det totale køkaoset! Slik har det alltid vært! Hadde det midterste feltet vært forbeholdt 2+ og kollektivtrafikk, kunne trafikken fra østsiden hatt mulighet å kjøre forbi i dette feltet da det stort sett er tomt for trafikk – og de som bruker 2+ fra vestsiden kunne da legge seg i feltet til høyre om en krise oppstår i feltet fra østsiden!

Oppstår en stopp fra østsiden i dag, kan INGEN kjøre forbi da 99 prosent av trafikken fra vest ligger kliss inntil trafikken fra øst. Idiotisk! Og voldsomme kødannelser er resultatet, noe som skjer titt og ofte.

Punkt 3: Og hva med utrykningskjøretøy fra øst til vest over brua i rushtiden? Det er med dagens kjøremønster håpløst å komme raskt frem for disse også.

Konklusjonen er at dagens kjøremønster på brua er helt galt og fullstendig trafikkfarlig, og det var vel ikke hensikten? For å bruke en god fjellvettregel: Det er ingen skam å snu! (Kun sunn fornuft.)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags