Fredrikstadbrua – et flott skue og et monument over min avdøde bror

Den renoverte og lyssatte Fredrikstadbrua, et flott skue i virkeligheten og i FB-fotograf Erik Hagens bilde. For Thor Bråthen står den også som et helt spesielt monument.

Den renoverte og lyssatte Fredrikstadbrua, et flott skue i virkeligheten og i FB-fotograf Erik Hagens bilde. For Thor Bråthen står den også som et helt spesielt monument. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Thor Bråthen forteller gripende om sitt minne fra bruåpningen i 1957 og hva brua nå betyr for ham.

DEL

Leserbrev

Jeg husker godt dagen for bruåpningen, egentlig husker jeg enda bedre dagen før, den 17. august 1957. Min mor sto hjemme og gjorde klar klærne vi skulle ha på oss til den store dagen, bruåpningen.

Min far var sjømann og for tiden til sjøs. Vi var ute og lekte på denne fine ettersommerdagen ved avkjøringen til den gang Løen gård på Selbak, en plass vi ofte var som barn. Kjølberggaten, som da het Storgata, var hovedveien mellom Moum og Gamlebyen. Her gikk selvfølgelig også bussene.

Under den hektiske leken springer min bror plutselig ut i veien og blir påkjørt av bussen, han dør momentant. Å være øyenvitne som åtteåring og se sin bror på seks og et halvt bli drept på denne måten, var en grusom opplevelse. Så for meg ble bruåpningen ingen god opplevelse.

Men når jeg nå ser hvor fin Fredrikstadbrua har blitt og med den fantastiske belysningen, så vil jeg takke Statens vegvesen for en flott renovering, der brua for meg står som et monument over min avdøde bror.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags