FB mener: Sleipner er trolig tapt for Fredrikstad

For lite: Lokalene til Sleipner ved Mosseveien er for små, og nå er det fare for at bedriften må flytte helt ut av Fredrikstad.

For lite: Lokalene til Sleipner ved Mosseveien er for små, og nå er det fare for at bedriften må flytte helt ut av Fredrikstad.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fylkesmannen gir Fredrikstad kommune et sviende smekk over fingrene for de mange dispensasjonene som ble gitt Sleipner Motor for å få flyttet bedriften til Gressvik. Konsekvensen er at de 110 arbeidsplassene nå må ut på leting etter et helt nytt sted å være. Å vente på en omregulering av området er etter vårt skjønn helt uaktuelt for bedriften som allerede er i tidsnød på grunn av akutt utvidelsesbehov. Det skyldes at naboene i området høyst sannsynlig kommer til å bruke enhver demokratisk anledning til å forsinke reguleringsprosessen underveis.

Vi spør oss samtidig om ikke tiltakshaver burde søkt om å omregulere området tidligere, da det ble klart at Sleipners planer ville kreve svært mange dispensasjoner fra gjeldende reguleringsplan og kommunedelsplan. I forbindelse med Tankodden-saken skrev ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) og planutvalgsleder Rune Fredriksen (Ap) i august i fjor: «Her ble det gjort en del feil. Det ble gitt for mange dispensasjoner. Vi har lært at det ikke er klokt å gi for mange dispensasjoner, og dette er fulgt opp blant annet gjennom endret dispensasjonspraksis i kommunen.» Hva skjedde med denne læringen i Sleipner-saken?

Når kommunens næringssjef nå sier at det ikke finnes noen umiddelbar løsning for en annen Sleipner-tomt som er i kommunal eie, er det meget bekymringsfullt. Samtidig peker han på flere aktuelle områder, men der grunneierne har planer om bygge boliger. Da må vi få påpeke sammenhengen mellom arbeidsplasser og boligbehov: For å ha råd til å kjøpe dyre, sjønære boliger, må folk ha jobb, simpelthen. Så la dette være en oppfordring til kommunen, Sleipner og tomtebesittere i Fredrikstad om å snu alle stener minst én gang til, for om mulig å forhindre at disse 110 arbeidsplassene havner i en helt annen kommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.