Gå til sidens hovedinnhold

Sommer'n er herlig i Fredrikstad!

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå som ferien er her kan det være verdt å reflektere litt over noe av det man kan nyte ved å være turist i egen by.

Stortorvet har igjen blitt en viktig møteplass etter en lang prosess med å gjøre det bilfritt. Når man nå ser smilende, aktive barn kjøle seg ned og leke i fonteneanlegget, blir man glad. Torvet går også inn i festivalmodus et par ganger hver sommer. Da skapes idyll og liv ved Glomma som vi ønsker velkommen.

I Gamlebyen kan vi hilse på geitene til «The Goatfather» Jimmy Olsen etter å matet ender, svaner (og måker!) med gårsdagens brød fra bakeriet. Nordens største modelljernbanesenter, utviklet og fortsatt under utvikling av Arne Børresen & co, er også en flott opplevelse for liten og stor. Månefestivalen i juli er en møteplass der man treffer gamle venner og stifter nye bekjentskaper, også musikalsk.

Rundturen kan man med fordel ta med Byferga. Den er gratis og man kommer seg raskt både til Gamlebyen, Isegran, gangbroa, Værste, Smertu og Gressvik. Ta gjerne med sykkelen! Underveis kan man beskue de fantastiske skulpturene til Jaume Plensa på Phønixbrygga – en gave til byen fra Sparebankstiftelsen. Vi ser på ferga som en integrert del av gang- og sykkeltilbudet og har ingen planer om å innføre betaling.

 

Frivilligheten, lokalsamfunna og kulturlivet blomstrer også. En stor takk til idrettslag og foreninger som legger ned mye arbeid for at ungene skal trives på fotballskoler og andre aktiviteter. En ekstra takk til de som bidrar til tiltak som gir barn og familier mulighet til opplevelser de ellers ikke ville hatt.

Foten har fått nytt, flott kafèbygg og er en av mange perler i skjærgården vår. I 2018 har været også spilt på lag, det går mot en av tidenes somre for de som er glade i sol og varme. Kongstenbadet har også høye besøkstall og oppleves svært attraktivt og trygt. Køene ved inngangen bør det være en smal sak å få orden på.

Rusler man en runde i sentrum, har man flotte spise- og utesteder på begge sider av ælva. Fotball-VM kan man for tida se på en 50m² gigantskjerm ved Seiersborg og den obligatoriske Båthusrevyen er sjøsatt for 13. gang.

Det er også en glede å se at det graves og bygges for å skape nye møteplasser. Prosjektet som snart ser dagens lys på den litt glemte Nygaardsplassen ser svært spennende ut!

Vi ser også nå en optimisme igjen på stadion og 12. august skal det spilles nok en kamp for historiebøkene når over 10.000 mennesker skal se Fredrikstad slå Moss.

Samspillet mellom ildsjeler, næringsliv som ønsker å utvikle byen og politiske valg er noe vi skal bygge videre på. Vi ble kåret til Norges mest attraktive by 2017. En by i vekst, en by folk ønsker å flytte til. Det skal ikke bli noen hvilepute for oss, vi skal sammen fortsette å utvikle byen nå og for framtida.

Fredrikstad Arbeiderparti jobber for tida med nytt partiprogram for perioden 2019-2023. Her ønsker vi nye, friske innspill fra alle innbyggere slik at vi kan legge til rette for at vi alle skal trives i Fredrikstad!

God sommer Fredrikstad!

Kommentarer til denne saken