Takk for nå, 450 folk i Fredrikstad. Velkommen neste år, Folk i Fredrikstad!

Wenche Marie Jacobsen (fra venstre), Christine Heim og Hege Mølnvik har stor del av æren for suksessen til intervjuserien 450 folk i Fredrikstad, som nå er slutt.

Wenche Marie Jacobsen (fra venstre), Christine Heim og Hege Mølnvik har stor del av æren for suksessen til intervjuserien 450 folk i Fredrikstad, som nå er slutt.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

KommentarDe siste atten månedene har intervjuserien 450 folk i Fredrikstad foredlet Fredriksstad Blad på nett, papir, Facebook og Instagram. Men akkurat som at alle andre gode ting tar slutt en gang, er 450 folk i Fredrikstad nå ferdig. De tre siste intervjuene ble publisert på lørdag, da ordfører Jon-Ivar Nygård fikk siste ord. Og for å følge seriens røde tråd var det ikke en formell historie om ordførergjerningen i landets mest attraktive by vi fikk høre. Ordføreren fortalte om at han som ung politiker lenge hadde angst for å ta ordet i formelle sammenhenger. Han konkluderte med at det er både helt normalt og egentlig ganske fint å være litt nervøs før en tale.

Nest siste «folk» i serien var seks måneder gamle Live. Hun har naturlig nok ikke blitt intervjuet, men fortalte sin historie gjennom mamma Hege. Hege, som da hun for et år siden skulle fortelle meg at hun var gravid, ikke klarte å slutte å gråte. Jeg skjønte ikke hva som var så leit, før Hege hikstende fikk forklart at «nå får jeg jo ikke fullført 450 folk i Fredrikstad!».

Hege Mølnvik var nemlig en av tre journalister som har gjort all jobben med dette som vi antar er Norges lengste intervjuserie. Hun og Wenche Marie Jacobsen var med fra vi startet planleggingen i 2015. Da Live meldte sin ankomst i mars i år kom Christine Heim inn i den nybakte mammaens sted.

Kvalitetene i et slikt prosjekt skapes i stor grad av det eierskapet og engasjementet journalistene legger i jobben. Suksessen til 450 folk i Fredrikstad er derfor Heges, Wenche Maries og Christines fortjeneste. Det er de som har skapt gode relasjoner med «folkene», relasjoner basert på trygghet og tillit.

– Vi har egentlig ikke gjort intervjuer. Vi har hatt gode samtaler, reflekterte Hege etter maratonopplesningen av serien på Fredrikstad Kino forleden.

Min aller største takk går derfor til Wenche Marie, Christine og Hege. Men er det er mange flere som skal takkes:

TAKK til sponsorene Terese Troy Prebensen (Fredrikstad Energi), Trond Delbekk (Værste), Anders Brynildsen (Brynild), Morten Olav Fredriksen (Frederiksborg) og Irene Østbø (byjubileet). Uten deres bidrag ville idéen blitt bare en idé. TAKK til Rune Østhagen for design og oppsett av boken, en jobb du la både sjel og kreativitet i. TAKK til Nicholas Simmons på Møklegaard Trykkeri for at vi kunne oppfylle ambisjonen om å kun bruke Fredrikstad-ressurser på å lage boken. TAKK til Christoffer Wæraas Pettersen i LuckyView for redigering av en fantastisk film basert på 450 mobiltelefonklipp fra intervjuene. TAKK til Kristian Lunde i Kardigan for bistand og engasjement langt ut over det man kan forvente av en IT-konsulent. TAKK til Jørgen Søderberg Jansen som sa et entusiastisk JA da jeg spurte om vi skulle lage maratonopplesning på kinoen. TAKK til Sara Hadjian som tok regien på opplesningen, og gjorde det til en flott opplevelse for alle. TAKK til Leah Hyldmo, Andrea Moksnes, Johannes Lindrupsen, Solveig Reholt, Camilla S. Eidsvold, Linda Spitz, Camilla Olsen, Turid Gustavsen, Ulf Morten Davidsen, Magne Aasbrenn, Dyveke Sæther, Lasse Imrik, Anne Sørensen, Mette Durban Andreassen og Jonas Siro som leste historiene og hjalp til med kinomaratonet.

Og til slutt, TUSEN TAKK til alle dere 450 folk i Fredrikstad!

PS! 450 folk i Fredrikstad er slutt. Men i 2018 er vi tilbake som Folk i Fredrikstad! Tips oss om folk å snakke med på folkifredrikstad@f-b.no

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags