FB mener: Alt er LOVE i Fredrikstad!

Motstand: Fredriksstad Blad støtter motdemonstrasjonen mot nynazistenes marsj 29. juli både i ord og handling.

Motstand: Fredriksstad Blad støtter motdemonstrasjonen mot nynazistenes marsj 29. juli både i ord og handling.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi håper NRK tilgir oss for å låne det strålende ordspillet fra serien SKAM til tittelen på denne lederen. Det passer bare så ille bra når temaet er den bebudede, fredelige demonstrasjonen mot hatet «Den nordiske motstandsbevegelsen» har planer om å spre i Fredrikstad. Under mottoet «Knus homolobbyen» ønsker nynazistene å arrangere sin første gatemarsj her i byen, og har fått tillatelse til det fra politiet. Vi har forståelse for at politiet henviser til ytringsfriheten, som har - og skal ha - meget vide rammer i Norge.

Det ser gledelig nok ut til at det kan bli meget god oppslutning om motdemonstrasjonene. Mer enn to tusen personer har sagt at de møter opp på arrangementet som er opprettet på Facebook, og det er i tillegg flere andre grupperinger som mobiliserer, både lokalt og nasjonalt. Fredriksstad Blad støtter opp om motdemonstrasjonen både i ord og handling, og kommer til å bidra med plakater til deltakerne. Vi mener at verken homohat eller andre nynazistiske hatytringer skal få gå uimotsagt i våre gater.

Det er lett å avfeie nynazistene som en håndfull sinte, unge menn uten definisjonsmakt. «Den nordiske motstandsbevegelsen» er imidlertid den i særklasse største og best organiserte høyreekstreme organisasjonen i Norden. Fortsatt er de av beskjeden størrelse i Norge, men har klart å gjøre seg bemerket med plakatklistring, flygebladutdelinger og andre aksjoner.

For oss i mediene er det et pågående dilemma at vi ved å omtale dem også er med på å gi dem den oppmerksomheten de så sårt trenger for å finne glede og tilfredsstillelse av virksomheten sin. Alternativet - å skyve nynazistene under teppet - fremstår likefullt som et dårligere alternativ.

Troll sprekker som kjent i lyset, og den 29. juli skal Fredrikstad-samfunnet belyse nynazistene med varme og kjærlighet. Bli med du også!

Mer om saken:

Fredrikstad, no kjæm vi!
Ordføreren viser sterk motstand til nazidemonstrasjon i Fredrikstad
Jo mer nazistene demonstrerer i Fredrikstad, desto mer penger får Skeiv ungdom i kronerulling
Naziorganisasjon får demonstrere i Fredrikstad
Denne gangen er det de homofile som blir angrepet. Hvem er de neste? 
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken