Gå til sidens hovedinnhold

FB mener: Fornuftig forslag om kommunal bostøtte

Artikkelen er over 3 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Det er intet mindre enn opprørende å lese om den 85-årige minstepensjonisten Elsa Johansen som får 65 prosent (!) økning på husleien for sin kommunale leilighet på Leie. Det er greit nok at kommunen vil ha en mer markedstilpasset husleie, eller «gjengs leie», som de selv kaller det. Vi har også stor forståelse for kommunens ønske om at leietakere skal betale noenlunde lik leie. Og det er absolutt fornuftig at de økte leieinntektene skal brukes til vedlikehold, kjøp og bygging av nye kommunale boliger.

Men det burde ha vært en smal sak for kommunen å fange opp de relativt få som nå får en helt ekstrem husleieøkning, slik Elsa gjør. Dermed kunne man gjort noen individuelle vurderinger og brukt litt ekstra tid på å informere og tilrettelegge for disse personene og familiene.

En enda mer strukturert tilnærming til problemstillingen kommer Frp-politiker Bjørnar Laabak med. Han mener at Fredrikstad bør følge eksempelet til blant andre Oslo og innføre kommunal bostøtte. Begrunnelsen er at den statlige bostøtten fra Husbanken er for lite tilpasset dem med spesielt store økonomiske utfordringer. En slik kommunal bostøtteordning er til alt overmål vedtatt tidligere i Fredrikstad, men ble reversert og lagt i en skuff etter en utredning. Nå er det på tide å åpne den skuffen igjen, i tillegg til at Elsa og de andre som får skyhøy kommunal husleieøkning nå gis en human overgangsordning.

Kommentarer til denne saken