Tre ønsker for politikere i verdensbyen

Erlend Øverbys utfordring til politikerne handler særlig om planene for Værstetorvet, om byggehøyder og hvordan tolke tegninger, om behovet for nytt, stort kjøpesenter og om mursten, marmor og betong kontra grønne lunger. Modellen viser hvordan området er tenkt med kjøpesenter, kontorarealer og boliger. Øverby  Modell: Griff Arkitektur

Erlend Øverbys utfordring til politikerne handler særlig om planene for Værstetorvet, om byggehøyder og hvordan tolke tegninger, om behovet for nytt, stort kjøpesenter og om mursten, marmor og betong kontra grønne lunger. Modellen viser hvordan området er tenkt med kjøpesenter, kontorarealer og boliger. Øverby Modell: Griff Arkitektur

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Erlend Øverby: – Det skal mer til for å bli en verdensby enn granittplasser og bygg av betong, mursten og glass. Det er innbyggerne som gjør en by, og vi trenger grønne plasser, vi trenger luft, vi trenger uteplasser som er attraktive og inviterer til aktivitet.

DEL

Leserbrev

Jeg har tre ønsker til politikerne som bestemmer hvordan Fredrikstad utvikler seg som en liten verdensby.

Mitt første ønske er at politikerne kan lese og forstå tekniske tegninger, samt at de forstår de perspektivtegninger som blir presentert. Hvis jeg ser på tegningene som ligger på nett over utbyggingen av Værstetorvet, virker det som om fasaden til kjøpesenteret blir like høy som Rambøll bygget, og på toppen av dette blir det flere blokker på inntil åtte etasjer, noe som er to etasjer høyere enn det nye helsehuset (eller nesten to ganger høyden av Rambøll bygget). Vi må spørre om utbygging av Værstetorvet bidrar til at vi blir en verdensby.

Det andre ønsket jeg har, er at de som står bak utbyggingen som skjer i Fredrikstad kan regne. Når flere butikker i sentrum sliter, kjøpsesentre over hele landet har fallende omsetning, og flere og flere handler på nett. Noe som fører til at mange butikker og kjøpesentre får nye utfordringer. Siden planene for kjøpesenteret på Værste ble lagt for noen år siden, håper jeg de som står bak har regnet på det igjen, og fortsatt finner at det er et marked og behov for kjøpesenteret.

Jeg håper politikerne er i stand til å balansere behovene slik at vi blir en attraktiv verdensby, hvor vi alle kan leve gode og fullendte liv.

Det tredje ønsket jeg har, er at Fredrikstad ikke blir en by av mursten, marmor og betong, men at det blir en by med grønne lunger hvor folk kan leve, jobbe og bo, da holder det ikke å legge gress på taket av utilgjengelige bygninger. Med de planer som skisseres for utbygging i vår verdensby virker det som om behovene til utbyggerne blir bedre ivaretatt enn behovene til innbyggerne. Argumentene for å bygge tett og høyt, bygger på premisset om at vi skal kjøre mindre og at vi skal bo der vi jobber. Hvis det er slik, blir behovet for en mer helhetlig politikk viktigere enn noen gang, og da må behovene balanseres.

Det skal mer til for å bli en verdensby enn granittplasser og bygg av betong, mursten og glass. Det er innbyggerne som gjør en by, og vi trenger grønne plasser, vi trenger luft, vi trenger uteplasser som er attraktive og inviterer til aktivitet. Jeg håper politikerne er i stand til å balansere behovene slik at vi blir en attraktiv verdensby, hvor vi alle kan leve gode og fullendte liv. Jeg håper politikerne som bestemmer ikke glemmer at Fredrikstad er mer enn sentrum og Værste.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags