«Sammen er vi sterke» gjelder hver eneste dag og ikke bare fotball

Ukentlige besøk: – De kommer fra byer og foreninger for å høre hva vi har gjort i Fredrikstad. Oppsummert er det én ting som gjelder. Vi har stått sammen, og dratt i samme retning, skriver Line Jeppesen.

Ukentlige besøk: – De kommer fra byer og foreninger for å høre hva vi har gjort i Fredrikstad. Oppsummert er det én ting som gjelder. Vi har stått sammen, og dratt i samme retning, skriver Line Jeppesen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Strofen fra FFK-sangen er altfor bra til at vi bare skal synge den på stadion, skriver sentrumsleder Line Jeppesen.

DEL

Spaltist 

«For sammen er vi sterke, og det kjennes ille bra. Å være fra den byen, som laget kommer fra.»

Disse strofene synger vi så ofte vi kan når FFK er på banen. At de gjelder på fotballbanen er en ting, men det gjelder jammen meg i flere andre sammenhenger også. Det er desember måned og tiden for et lite tilbakeblikk. I 2017 har Fredrikstad både blitt kåret til årets mest attraktive by, og årets bysentrum.

Det kommer ukentlig folk fra kommuner, byer og foreninger til Fredrikstad – alle vil høre om hva vi har gjort for å få disse prisene. Hva har vi gjort? Det er jo ikke ett enkelt svar på det, ei heller ett begrenset tidsrom. Men oppsummert er det en ting som gjelder. Vi har stått sammen, og dratt i samme retning.

Hittil i 2017, har antall passeringer i sentrum økt med 40 prosent målt mot fjoråret. Det er utrolig sterke tall, tenk bare på at i november 2016 flyttet sykehuset vekk fra bykjernen. Sykehuset med sine 3080 ansatte og ca 237.000 årlige polikliniske undersøkelser, pluss et ukjent antall besøkende til pasienter. Mange av disse gikk gjennom sentrum på vei til eller fra sitt ærend. Allikevel øker antall passeringer i bysentrum med 40 prosent i samme periode.

I løpet av de siste to årene har det åpnet 42, førtito, nye butikker på gateplan i bykjernen. Flere butikker i samme bransje viser mangfold og gjør oss mer attraktive. I november 2016 åpnet flere konsepter samtidig, blant annet HM-konseptene, og vi får en voldsom økning i antall passeringer. Det samme skjer i april 2017 da City-kvartalet åpner.

Gårdeiere er konkurrenter, men ved også å ha samarbeid løftes byen så mye at alle blir vinnere.

Gjennom 2014 får Fredrikstad Næringsforening samlet de største gårdeierne i et samarbeid, som blant anent resulterer i en egen gårdeiergruppe og sentrumslederfunksjon i 2015.

Gårdeiere er konkurrenter, men ved også å ha samarbeid løftes byen så mye at alle blir vinnere.

Fire lørdager i året lager butikkene i sentrum BYlørdag. Sammen lager vi aktiviteter, har gode tilbud og markedsfører oss. Kraften av å gjøre dette sammen er så enormt mye sterkere enn om hver og en skulle gjort det alene. BYlørdagene gir oss i snitt en passeringsøkning på 15 prosent.

Kommunen og næringsforeningen har samarbeidet om nye parkeringsbestemmelser, som trådte i kraft 1. januar 2016. Etter klokken 14 på hverdager, og hver lørdag kan du stå gratis i Torvbyen og kommunens parkeringshus. Dette har redusert biltrafikken i indre sentrum, og samtidig gitt en omsetningsvekst i butikker/restauranter på ettermiddag og kveldstid. 

Jeg synes strofen fra FFK-sangen er altfor bra til at vi bare skal synge den på stadion. Denne gjelder jammen meg hver eneste dag. Året rundt. «For sammen er vi sterke, og det kjennes ille bra. Å være fra den byen, som laget kommer fra.»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags