Bilfritt er Fredrikstad sentrum på sitt beste

Det er en vei å gå før Fredrikstad har det sentrumsmiljøet Ida Julsen ønsker.

Det er en vei å gå før Fredrikstad har det sentrumsmiljøet Ida Julsen ønsker. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Skal Fredrikstad by bli mer attraktiv for den oppvoksende generasjon, må vi utvikle byen i en grønnere og mer trendy retning, skriver Ida Julsen

DEL

Leserbrev 

Debatten om bilfritt sentrum i Oslo har gått friskt etter at Miljøpartiet De Grønne har skrevet en samarbeidsavtale med Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti. Når en by som Oslo kan gå inn for et så spennende og miljøvennlig forslag, kan dette også bli Fredrikstad på sitt beste.

Som innbyggere velger vi ofte det mest komfortable, raskeste og billigste alternativet for transport. I dag er det med bilen. Når kollektive løsninger, å gå og sykle, blir både raskere, hyggeligere, sunnere, tryggere og billigere,  ja da vil de aller fleste av oss velge disse alternativene i stedet. Det må bli best å komme seg gjennom sentrum uten bil.

Mye godt arbeid er startet med sentrumsutviklingen. Denne utviklingen må videreføres og forsterkes. Sentrum må ikke bli en grå gjennomfartsåre for bil. Det er menneskene, ikke bilen, som skaper liv i sentrum.

Det viser seg at byer i Europa som har bykjerner med bilfri ogmiljøvennlig profil både blir godt besøkt og scorer høyt som handle- og bosteder. Skal Fredrikstad by bli mer attraktiv for den oppvoksende generasjon, må vi utvikle byen i en grønnere og mer trendy retning.

  • Delta i avstemningen under: Bilfritt sentrum er mest miljøvennlig og gir best trivsel. Enig eller uenig?

Vi oppfordrer de andre partiene i bystyret om å støtte Miljøpartiet De Grønne i vårt arbeid for at frisk luft, god folkehelse og livlig handel skal bli bærebjelker i en moderne sentrumsutvikling.

Ida Julsen

Bystyrerepresentant og lokallagsleder for Miljøpartiet De Grønne Fredrikstad 

Følg på: Twitter

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags