Gå til sidens hovedinnhold

Mindre alene sammen med et langbord i sentrum

Artikkelen er over 2 år gammel

Line Jeppesen: – Hele Fredrikstad er invitert når Kirkens bymisjon og restaurantbransjen byr på gratis lunsj på Stortorvet!

Spaltist Denne teksten gir uttrykk for skribentens personlige holdninger.

Har du noen gang tenkt på symbolikken rundt et måltid? Hvilken rolle et måltid spiller for det, eller de, fellesskapene vi er en del av? Enten det er middag med familien der historier fra dagen deles, eller lunsj med kolleger der strategier diskuteres. Eller middag en lørdagskveld på en av byens restauranter med venner. Hvor viktig er det ikke for oss å ha mulighet til å delta i slike fellesskap? Mange av oss tar det som en selvfølge, andre har nesten aldri opplevd det.

I forbindelse med TV-aksjonen samarbeider Kirkens Bymisjon med byens restaurantnæring om et stort, gratis lunsjbord på Stortorvet lørdag 15. september klokken 11. Vi kaller det Mindre alene sammen – et langbord i sentrum og du er invitert. Hele Fredrikstad er invitert! Ordføreren og biskopen ønsker velkommen til bords.

 

Jeg tør å påstå at du sjelden har vært stoltere av byen din enn du kommer til være akkurat da.

 

Vi dekker til 1000 mennesker, og serverer brød og pålegg sponset av områdets næringsmiddelprodusenter og suppe laget og servert av byens restauranter. Restaurantnæringen har etter hvert fått god erfaring med å samarbeide, der hver restaurant tidligere var opptatt av seg og sitt, står nå verdien av samarbeid mer og mer sentralt. Sist vinterferie solgte restaurantene hele 14.000 middager til 100-lappen, og for noen uker siden feiret de FFK med middag til 115 kroner. For å nevne noe.

Samme dag som vi inviterer hele Fredrikstad på gratis lunsj, er det også Handelens dag. Handelsvirksomheten i Fredrikstad startet i Gamlebyen på slutten av 1500-tallet og har siden den gang bidratt til å gjøre Fredrikstad til et sted der folk har lyst til å arbeide, oppholde seg og bo. Handelen har vært og er fremdeles viktig samlingspunkt i Fredrikstad. I likhet med Gressvik, Selbak og Østfoldhallene markerer også vi i sentrum denne dagen. Butikkene trekker varene ut i gata, gir deg gode tilbud og en service som viser deg hvorfor de har valgt en karrière innen dette tradisjonsrike faget – og hvorfor de er stolte av det. I ren glede holder vi åpent til klokken 18 i sentrum.

Og glem ikke at kvelden før, altså fredag 14. september, er det byens kulturaktører som samarbeider, da er det nemlig Kulturnatt. Jeg tør å påstå at du sjelden har vært stoltere av byen din enn du kommer til være akkurat da. Og du; butikkene har åpent til klokken 20!

 

Les også

De etterlyser fylkets mest varmende suppe

 

Kommentarer til denne saken