Bønn fra pensjonist: Behold parkeringen, glem «kunsthodene»

Oppslaget Tullik Tandberg reagerer på. – Bilen gir frihet, ikke minst for pensjonistene, skriver hun.

Oppslaget Tullik Tandberg reagerer på. – Bilen gir frihet, ikke minst for pensjonistene, skriver hun.

Av

Tullik Tandberg (84) ber for bilens plass i byen: – Fredrikstad er ikke Norges mest attraktive by, men kan bli det? Snu og la oss få et åpent land!

DEL

Leserbrev 

Fredriksstad Blad skriver 4. januar at bilene skal bort fra Phønixbrygga når Plensa-skulpturene kommer.

Nei, det går ikke. Gjør heller noe med bilene. I en moderne familie skal barn fraktes i alle retninger før mor og far selv skal på jobb. Det samme senere på dagen, pluss handling.

Jeg har syklet hele mitt liv til min mor ble enke og bodde i leilighet i byen. Jeg tok meg av henne, og bilen kom frem fra garasjen. Nå er jeg selv enke og 84 år gammel, bor i mitt hus takket være bilen, og liker å se folk.

En lite hyggelig historie er at jeg i høst med bil hentet min gode venninne på Leie pleiehjem til kosetur langs elven på Cicignon. Vi parkerte på veien rett bak en av benkene ved kaia og jeg fikk henne fint med, men det som var merkelig, var at vi var helt alene! Vi satt og koset oss i solen og så over til Gamlebyen da jeg plutselig hørte en bil bak oss – så fint!

Det var det ikke. En mann kom løpende ned. «Hvis du forlanger 800 kroner i bot, skriver jeg i Fredriksstad Blad» svarte jeg, og forklarte at jeg ikke kunne forlate henne og parkere i en vei langt bak. Det skjønte han, og sa at jeg neste gang bare skulle parkere på den andre siden av veien. Da fikk han bestemme litt, og det fikk også jeg!

Så la Phønixbrygga være en billig eller gratis parkeringsplass (for begrenset tid) og glem «kunsthodene». Det vil gjøre mye for pensjonistene.

Kommer det et STOPP på Rolvsøyveien, gir jeg opp!

Ikke å forglemme Gamlebyen. Synd at fiskebutikken må stenge. Jeg handlet der tidligere, men sluttet da jeg måtte lete etter en dyr parkeringsplass og kanskje gå gjennom byen for tre fiskekaker (selv om jeg savner dem).

Så vil du vel si: «Ta gratisfergen, da vel!» Nei, det er jo ikke noe sted å sette bilen ved fergestedet på vestsiden.

Jeg får nok bile opp til Østfoldhallen, der er det gratis parkering og fullt av folk som handler, spiser lunsj eller middag. Men kommer det et STOPP på Rolvsøyveien, gir jeg opp!

Fredrikstad er ikke Norges mest attraktive by, men kan bli det? Snu og la oss få et åpent land!

PS! Et lite råd: Øk skatten litt!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags