Svandal og Skei Grande: Vi gleder oss til å gå sammen med dere i Fredrikstad Pride

– Vi håper gatene fylles med folk som går for friheten til å elske den man vil,  skriver Venstre-politikerne Trond Svandal og Trine Skei Grande som selv går i Fredrikstad Pride  lørdag.

– Vi håper gatene fylles med folk som går for friheten til å elske den man vil, skriver Venstre-politikerne Trond Svandal og Trine Skei Grande som selv går i Fredrikstad Pride lørdag. Foto:

Av

Trond Svandal og Trine Skei Grande: – Norge er et av verdens beste land å bo i for LHBTIQ-personer, og det skal vi være stolte av. Stolt, men aldri fornøyd. De viktigste kampene er alltid de vi ennå ikke har vunnet.

DEL

Leserbrev

I år er det 50 år siden at skeive på utestedet Stonewall i New York tok til motmæle mot trakassering og uakseptabel oppførsel. Siden den gang har det blitt mange og viktige Pride-tog rundt omkring i verden, hvor kjærlighet, mangfold og frihet feires. Men selv om det er 50 år siden Stonewall, står verdiene og kampen fortsatt sentralt når frihet og kjærlighet løftes frem.

Fra hele verden får vi nyheter om grusomme hendelser, forfølgelse, fengsling og trakassering. Det viser at retten til å elske den man vil, ikke er så selvsagt som den burde være. Altfor mange opplever diskriminering og at de ikke blir fullt ut anerkjent og akseptert på bakgrunn av kjønn, etnisitet, seksuell orientering eller funksjonsnivå. Vi må stå opp for retten til å elske hvem man vil.

Skal vi oppnå frihet for hver enkelt, må vi ta ansvar for hverandre. Norge er et av verdens beste land å bo i for LHBTIQ-personer, og det skal vi være stolte av. Stolt, men aldri fornøyd. Ja, vi har kommet langt og vi har vunnet viktige kamper. Opphevingen av forbudet mot homofile handlinger i 1972, partnerskapsloven i 1993 og felles ekteskapslov i 2008 er noen av mange sentrale milepæler. Men de viktigste kampene er alltid de vi ennå ikke har vunnet. Derfor vil regjeringen sørge for at Norge går foran internasjonalt for å fremme rettigheter for seksuelle minoriteter, og i mai arrangerte vi IDAHOT-forum 2019, som er Europas viktigste LHBTIQ-arrangement.

Verden rundt kjemper liberalere for retten til å elske den man vil, uavhengig av nasjonalitet, religion eller kultur. Den retten er det verdt å kjempe for. Så lenge vi går sammen, vil friheten til å være den man er alltid vinne over kreftene som hevder noe annet.

Vi gleder oss for Fredrikstad Pride! Det er et viktig arrangement, som legger vekt på folks sentrale friheter. Vi håper gatene fylles med folk som går for friheten til å elske den man vil, i år igjen. Møt opp, vi gleder oss til å gå sammen med dere!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags