«Fredrikstad på isen»: Uheldig at FB er så negativ

Nærmere 500 på scenen eller isen: Showet brakte sammen idrett og kultur, og lagde et eget on-ice-show til ære for Fredrikstad, skriver Sverre Christian Jarild.

Nærmere 500 på scenen eller isen: Showet brakte sammen idrett og kultur, og lagde et eget on-ice-show til ære for Fredrikstad, skriver Sverre Christian Jarild.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det er viktig at de økonomiske avvikelsene kommer frem i lyset, men det er samtidig viktig å sette seg inn hva som kreves for å lage et show av denne størrelsen, skriver prosjektleder Sverre Christian Jarild i dette tilsvaret til Fredriksstad Blads lederartikkel onsdag.

DEL

Leserbrev 

Fredriksstad Blad har skrevet to negative ledere rettet mot åpningsseremonien «Fredrikstad på isen». De har blant annet skrevet at det ville vært en stor fordel om trekkplasteret på scenen «solgte seg selv», og ytret et spørsmål om hvorfor vi ikke plasserte CC Cowboys på scenen. Vi hadde aldri som mål å selge ut alle 12.500 setene på stadion, og totalt var det 2.500 mennesker til stede under showet. Så mange solgte billetter til et engangsarrangement, som foregår utendørs i januarkulda, er et godt tall. Det er allikevel litt lavere enn hva vi håpet på da det første budsjettet ble satt sammen, men vi er fornøyde med besøket og responsen.

Kritikken fra FB er todelt:

Den ene delen går på det kunstneriske innholdet, og de kritiserer valget av Secret Garden som trekkplaster. FB har blant annet etterspurt CC Cowboys og Tommy Tokyo. Disse to har allerede spilt i Fredrikstad mangfoldige ganger, og skal i tillegg opptre under Frederikfesten i senere i år. Det er derfor lite innovativt og skapende å benytte seg av de samme artistene under åpningsseremonien.

Vi valgte å invitere Secret Garden for å skape en musikalsk symbiose mellom scene og is. Gruppen har internasjonal erfaring fra store verdensarenaer og produsert flere låter som er å regne som hits, ikke minst «You Raise Me Up», som er en av verdens mest spilte låter. Den lokale forankringen med Cathrine Iversen, og det faktum at de spilte her i byen for aller første gang, bør ikke kritiseres fordi de ikke er CC Cowboys. Det er erter og gulrøtter, og i dette tilfellet var det gulrøttene som passet inn i den stemningen vi ønsket å skape. FB må være progressive; ikke trykke skosålen ned på alt som er nytt og annerledes.

PS: Grønneberg ble invitert til å være med som soloartist, men det passet ikke for ham.

Kritikken som retter seg mot økonomien er i stor grad berettiget, men feilen er ikke at det ble dyrt. Feilen ligger nok i den opprinnelige budsjetteringen. 1,5 millioner for et show av denne skalaen, er ikke mye. Vi har allikevel klart å holde totalprisen så langt nede, takket være stor velvilje fra mange involverte som har jobbet døgnet rundt. Mange av disse har vært frivillige.

Prisen hadde vært langt høyere, dersom det ikke hadde vært en stor innsatsvilje fra så mange mennesker, både de lønnede og de ulønnede. Det koster å skape kultur, Fredriksstad Blad, og det hadde kostet mye mer dersom alle hadde tatt seg betalt for hver time de jobbet.

Det er også mer krevende enn man tror, å få lys og lyd til å fungere på en arena hvor det ikke er tak til lysrigg, hvor gresset ikke må skades, og alt skal være ryddet vekk til klokken ni dagen etter. Men vi klarte det!

«Fredrikstad på isen» gjorde noe helt nytt i byen. Showet brakte sammen idrett og kultur, og lagde et eget on-ice-show til ære for Fredrikstad. Det er viktig at de økonomiske avvikelsene kommer frem i lyset, men det er samtidig viktig å sette seg inn hva som kreves for å lage et show av denne størrelsen. Og ønsker vi mer slikt fremover, er det uheldig at FB stiller seg så negative når saken egentlig er en storm i et vannglass. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags