Lino Lubiana, KrF: Politikk er dynamisk. Nå er det klokt å svinge seg med Erna og snurre litt rundt med Frp.

– Hareide prøvde en nødløsning og et modig sprang og skrubbet knærne. Han kommer tilbake, for KrF har i ham en tvers igjennom god og redelig politiker! skriver Lino Lubiana.

– Hareide prøvde en nødløsning og et modig sprang og skrubbet knærne. Han kommer tilbake, for KrF har i ham en tvers igjennom god og redelig politiker! skriver Lino Lubiana. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Er KrF splittet? Nei, bare demokratisk, skriver grupplederen i Fredrikstad KrF og mener et samarbeid med Høyre og Frp nå er riktig for partiet.

DEL

Leserbrev

KrF er splittet! 19 ja til regjering med høyre 17 nei til regjering. Svaret er Nei! Detter er demokrati. KrF er landets mest demokratiske parti og vi har fått den mest stabile regjering Norge nå kunne fått. Dette er ansvarlighet.

Er Norge splittet eller samlet? Ni partier drar i hver sin retning og hver sak i Stortinget går gjennom med knappest mulig flertall. Er Norge splittet? Nei det er demokratisk. Vi har brede verdidebatter og får gode løsninger.

Det må rettes en takk så langt til Hareide som med sitt modige innspill har synliggjort KrF-politikk og satt det sårbare mennesket – minstepensjon, barnetrygd, engangsstønad, og tidsubestemte pleiepenger – på dagsorden, saker som samler KrF, selv om man er uenig i strategi.

Avisene bryr seg ikke seg om KrFs gode politikk, men mest om samarbeid og retningsvalg.

Løftebrudd? Nei etter stortingsvalget i 2017 forelå en virkelighet ingen så for seg og ihvertfall ikke Hareide.

KrF vet hvor de vil politisk. Målene er klare og vi ville fått god måloppnåelse i samarbeid på begge sider. Spørsmålet om retningsvalg har vært som om vi skal velge å ta veien over Greåker eller Torp når målet er Sarpsborg. KrF er jo politisk hverken sosialistisk eller borgerlig, men kristendemokratisk og politisk samlet i viktige saker som - et parti som kan samarbeide både begge sider.

Personlig har jeg vært for å prioritere samarbeidet mot Høyre og ikke fjerne Solberg som statsminister. Jeg er likevel takknemlig for Hareides mot og mener han med rette prioriterer å møte på de «røde utbryteres» konferanse. Det er samlende. Alt annet ville vært galt av en klok partileder som i sin person og funksjon er samlende og enhetsskapende. At noen går ut av partiet er ryddig. Nye kommer inn - og ofte de som holder barna, familien, funksjonshemmede, miljø, bistand, menighetsliv og kristen tro og verdi høyt.

KrF borger for etikk og holdning lokalt og nasjonalt. Uærlighet, korrupsjon, dårlig personalbehandling og bevist moms- og skatteunndragelse skal vi slå ned på blant folk med kapital, men denne karikerte og ofte retoriske høyre- og venstreklagingen virker søkt. Arbeiderne må sees og høres, og alle med kapital er ikke uredelig - tvert imot er folk i småbedrifter modige mennesker som jobber hardt og lenge.

Selv nøkterne Sp overdriver litt med karikaturer om boller og brus i Oslo og ulykkelige liv i distriktet med det jeg vil kalle lite miljøvennlig - mer bil, mer biff og mer «bullets» mot ulv . Er det så enkelt å få gøy på landet? Landbruks- og distriktspolitikk  må handle om mer enn dette.

Sentralt har næringspartiet Sp paradoksalt festet seg til rød side, det sosiale Venstre er på blå side. KrF ble lenge stående alene og forlatt på dansegulvet. Politikk er dynamisk. Nå er det klokt å svinge seg med Erna og snurre litt rundt med Frp. Av det kan det bli et stabilt samarbeid, gode hjem, flere barn og et samlet og stødig parti.

Løftebrudd? Nei etter stortingsvalget i 2017 forelå en virkelighet ingen så for seg og ihvertfall ikke Hareide. Ap gjorde et uventet dårlig valg. Han prøvde en nødløsning og et modig sprang og skrubbet knærne. Han kommer tilbake, for KrF har i ham en tvers igjennom god og redelig politiker!

Borgerlig eller sosialistisk politikk? KrF er et seriøst og trygt parti som ønsker en moderat sentrumspolitikk, en solidarisk og kristen-human markedsøkonomisk politikk og oppmuntrer det gode, lokale samarbeidet med næringsforeningen. KrF er kristendemokratisk, samarbeider klokt på begge sider og gjør det rette i rette tid. KrF trekker høyreregjeringen mot mer trygghet ikke minst for barn og skole.

Kanskje kan Østfold få en minister igjen. Det er lenge siden sist og kanskje fra KrF! KrF splittet? Nei, bare demokratisk og verdibevisst!

Lino Lubiana

Gruppeleder KrF

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags