Gå til sidens hovedinnhold

Én av fire i Fredrikstad stemmer Høyre

Eiríkur Ingólfsson

Leder Fredrikstad Høyre

Fredrikstad

Følg på: Facebook

Artikkelen er over 4 år gammel

– Målt i antall høyrestemmer ved stortingsvalg er Fredrikstad en av de ti største Høyre-kommunene i Norge, opplyser Eiríkur Ingólfsson.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Vi som bor i Fredrikstad får ofte høre at byen er dominert av Arbeiderpartiet og at andre partier har lite å si. Det har til dels stemt ved kommunevalget, men hvis vi ser på stortingsvalget ser bildet annerledes ut. I stortingsvalget 2013 fikk Høyre 25 prosent av stemmene i Fredrikstad.

Meningsmålinger før valget nå tyder på at oppslutningen blir minst like god. Fredrikstad er en av de kommunene i Østfold hvor Høyre har størst oppslutning i prosent. Målt i antall høyrestemmer ved stortingsvalg er Fredrikstad en av de ti største Høyre-kommunene i Norge.

Men kanskje er det enda flere som i grunn støtter Høyres politikk, men er usikker på om det nytter å stemme. Valget i år er usedvanlig spennende og det er viktig at flest mulig stemmer og sier sin mening.

Men hvorfor burde du stemme på Høyre?

■ Hvis du er enig i at samfunnet bygges nedenfra og at vi setter personer foran systemer, støtter du Høyres grunnsyn på samfunnet. Hvis du mener at kommunen og staten er der for innbyggerne og ikke omvendt, er du enig med Høyre.

■ Hvis du synes at mangfold er viktig i samfunnet og at selv om vi er forskjellige, skal alle ha de samme mulighetene for utdanning og muligheten til å skape egen fremtid, hvis du er enig i at det er viktigere at vi har gode velferdstjenester, enn hvem som leverer tjenestene, da er du enig med Høyre.

■ Hvis du synes politiske partier skal være uavhengige av fagorganisasjoner og andre interesseorganisasjoner, da er Høyre også enig med deg.

■ Hvis du synes det er viktig at vi har et forsvar og hjemmevern som er operativt, men ikke ligger brakk på grunn av manglende reservedeler og ressurser, da bør du støtte Høyre.

■ Hvis du synes det er viktig at vi stiller aktivitetskrav til dem som mottar sosialhjelp og at elevene har plikt til å møte på skolen, da er du enig med Høyre.

■ Hvis du synes Erna Solberg har gjort en bra jobb med å lede Norge gjennom en vanskelig økonomisk situasjon og vil at hun fortsetter som statsminister, da bør du stemme Høyre.

Bruk stemmen, stem Høyre og vær stolt av det.

Kommentarer til denne saken