Fredrikstad Cup skaper mye, får null i tilskudd, ber bare om litt hjelp

Fredrikstad Cup er så mye: Opplevelser og gode minner for tilreisende håndballungdom, dugnadsinnsats og inntekter for mange idrettslag, men også markedsføring av Fredrikstad og kompetanse på store arrangement.montasje: Erik Hagen

Fredrikstad Cup er så mye: Opplevelser og gode minner for tilreisende håndballungdom, dugnadsinnsats og inntekter for mange idrettslag, men også markedsføring av Fredrikstad og kompetanse på store arrangement.montasje: Erik Hagen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Fredrikstad Cup har bestemt seg for å være «en av motorene» (det er mange flere) – en av de som faktisk vet hva det er å arrangere store «events», skriver Sven Helge Hagen og ber om å få møte byens politikere.

DEL

Kronikk 

Dette er et 100 prosent positivt nyttårsbrev til dere alle – en hyllest til den byen vi alle er veldig glad i, men også et spørsmål om hjelp til å sette fart i en del tiltak som er nødvendige for Fredrikstad Cup, men som også vil være nyttige årets øvrige 361 dager for «andre» som ønsker å skape liv og røre i Fredrikstad.

Det snakkes varmt om idretts- og kulturturisme – men hvilken oppmerksomhet, støtte eller drahjelp har dere gitt Fredrikstad Cup de siste fem årene? Ikke ta det personlig – vi har heller ikke spurt så vi har ikke noe å «klage» på. Vi stiller bare dere – og oss selv – spørsmålet: Hva fortjener vi?

Sven Helge Hagen.

Sven Helge Hagen.

Fredrikstad Cup er et arrangement som avvikles pinsehelgen (fire dager) hvert år! 13. til 16. mai 2016 vil det anslagsvis komme 9800 deltagere (spillere/ledere) og 15.000 til 20.000 øvrige besøkende (lokale, overnattende og dagsreisene). Som et eksempel omsatte vi i 2015 ca. 30 prosent mer mat og drikke kun på Merkur i to dager enn på fire salgssteder langs elven under Tall Ship Races 2014. Vi er fortsatt i startfasen av januar, og hotellene, campingplassene og øvrige overnattingsteder fra Soon til Strømstad er fulltegnet og opererer med lange ventelister.

Som et eksempel omsatte vi i 2015 ca. 30 prosent mer mat og drikke kun på Merkur i to dager enn på fire salgssteder langs elven under Tall Ship Races 2014.

25. november ble cupen for 2016 fulltegnet på fire minutter – litt over én måned senere sitter vi på en venteliste på over 150 lag ca. 2000 barn og unge som vi dessverre må si nei til for denne gang – 2000 barn som gjerne ville besøkt vår fine hjemby ved Glommas utløp må dessverre vente – vi tør ikke ta større ansvar – vi har mye å tenke på allerede.

Kjære politikere dette er helt unikt – det er ingen idrettsarrangement her i Norge eller Norden som er i nærheten av å «fylle opp» og ha den markedsandelen som Fredrikstad Cup har i sitt marked, håndballmiljøet i Norge. (Det kommer noen dansker og svensker også). Hvis vi skal «leke med tall» mot fotball som sport og Oslo som by, har vi kommet til at vi matematisk er åtte ganger større enn Norway Cup i forhold til de forutsetningene vi har som arrangør. (Selvfølgelig litt humoristisk sett.)

Fredrikstad kommune har vært og er vår viktigste støttespiller. Uten den infrastrukturen som ligger i idrettsanlegg og skoler kunne vi ikke arrangert cupen – men vi betaler også ca. 450.000 kroner i leie for anlegg som ellers hadde stått tomme. Norway Cup mottar årlig støtte på fire millioner kroner av Oslo kommune. Støtte til Fredrikstad Cup er kroner null.

Vi har fått uvurderlig hjelp fra rektorer (og alt skolepersonell), vaktmestere, renholdere, teknisk drift, kommunens sentralkjøkken, Idrettskontoret og mange flere.

Vi har spurt og gravd – oppnådd en hel del med de budsjettene disse «etatene» har til rådighet, alle er positive, men økonomien er stram.

Nå er tiden inne kjære politikere for å slutte å prate og krangle med hverandre. Vi ønsker handling i fellesskap for oss og andre som ønsker å sette byen på kartet – uten nødvendigvis å kreve individuell økonomisk støtte. Med riktige avgjørelser kan dere få så utrolig mye mer ut av hver krone – se på ting med nye «kloke øyne» i fellesskap.

Fredrikstad Cup har bestemt seg for å være «en av motorene» (det er mange flere) – en av de som faktisk vet hva det er å arrangere store «events» - og som faktisk ikke er redde for å si at dette er noe vi kan bedre enn de fleste – en kunnskap som er verdifull for byen Fredrikstad.

Kjære politikere vi ønsker oss hjelp til å få på plass en del helt nødvendige tiltak rundt Kongstenhallen og Merkuranlegget. Vi og andre begynner å bli «veldig slitne» på å bruke tid og krefter på anlegg som ikke innbyr til «fest».

Vi skal ikke «kjede» dere i hjel med en smørbrødliste, men vi snakker om «enkle og billige» investeringer som gjør det lettere for oss og andre til å fylle byen med tilreisende, skape latter, glede og opplevelser som huskes og fortelles videre til familier og venner over hele Norge til en rimelig pris.

Kjære ordfører, vi ber med dette om et møte. Vi er ikke så støe i «politikkens møtekalender», men vi tror det er noe som kalles et gruppeledermøte som foregår på rådhuset - vi har innsett at vi må bli bedre på denne «ukjente arena» – vi ber herved om en invitasjon til et møte.

Godt nyttår fra oss i Fredrikstad Cup – og sikkert på vegne av flere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags