Gå til sidens hovedinnhold

Black Friday på Fredrikstad Cup-kontoret

Artikkelen er over 4 år gammel

Ingen andre ballarrangement er i nærheten av å fylle opp plassene så fort som Fredrikstad Cup. Leder Sven Helge Hagen beklager overfor alle som ikke får plass.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Klokka er 18:20 fredag kveld, jeg har akkurat kommet hjem «etter en trist» fredag ettermiddag på kontoret til Fredrikstad Cup. 

Sammen med markedssjef, sportssjef og logistikksjef har vi denne ettermiddagen satt opp en liste på 350 lag – eller mer direkte 4000 barn og ungdommer – som får følgende lite hyggelige beskjed: Ditt lag har dessverre ikke fått plass i Fredrikstad Cup 2017 – men dere står på venteliste.

Tirsdag formiddag møter sportssjef Lars Olsen på Thon Hotell i Halden. I regi av Visit Østfold har Price Waterhouse Cooper kommet frem til at Fredrikstad Cup forsiktig har skapt verdier for 28,3 millioner kroner og fått skryt for at veldig mye av denne verdiskapningen ligger i Fredrikstad og Østfold. Ganske unike tall for et idrettsarrangement.

Onsdag kveld kokken 18:00 startet påmeldingen til Fredrikstad Cup 2017. I løpet av 153 sekunder var 860 lag fra hele Norge påmeldt – før midnatt rundet vi over 1000 påmeldte. Det har blitt enda flere i ettertid. Gledesrus JA – men ikke for alle.

Mange har større problemer enn oss – men er det bare Black Friday og da mener jeg dette bokstavelig, dessverre.

I kveld sitter vi på mail og telefon og trøster alle dere 350 mammaer, pappaer, oppmenn og trenere, som dessverre må bringe videre «det triste budskapet» til alle deres 4000 barn og ungdommer som hadde gledet seg til å besøke, spille, bruke og nyte vår kjære hjemby Fredrikstad.

Det er ikke lett å forklare dere voksne hvorfor deres lag ikke fikk plass – dere satt «som tente lys» med ti fingre på tastaturet og la inn lag(ene) – men mange var dessverre fem sekunder for sent ute. Vi i Fredrikstad Cup har allikevel en lett jobb i forhold til dere som skal forklare det internt til foreldre og barn.

Til alle dere som ikke fikk plass i første runde i år, vil jeg bare si takk for at dere prøvde så godt dere bare kunne. Vi har gjort vårt ytterste for å være så rettferdige som mulig, men vet at dette er en mager trøst. Noen av dere vil få et tilbud litt senere, det blir alltid noen endringer.

Vi skal fortelle byens befolkning, kommuneadministrasjon, lokale og fylkeskommunale politikere at Fredrikstad Cup har blitt Nordens mest populære ballarrangement – ingen andre er i nærheten av å fylle opp plassene (som det er for få av) på så kort tid.

På vegne av Fredrikstad Cup har vi medfølelse og forstår at dere er skuffet, men vi skal sammen med alle over «brette opp ærmane» og legge til rette for at det blir plass til flere av dere i årene som kommer.

Sportslig hilsen fra alle oss på cupkontoret.

Kommentarer til denne saken