Nei til kutt i IB-linja

Simot Appelberg Laabak: – Den norske skolen representerer landet vårt. Den er mangfoldig, og tilpasser seg elevene, ikke omvendt. Men virkeligheten er dessverre ikke slik.

Simot Appelberg Laabak: – Den norske skolen representerer landet vårt. Den er mangfoldig, og tilpasser seg elevene, ikke omvendt. Men virkeligheten er dessverre ikke slik. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– IB-linja er et fantastisk tilbud for dem som føler de trenger en liten ekstra utfordring, skriver elevrådslederen ved Frederik II videregående skole i denne protesten mot å legge ned linja.

DEL

Leserbrev

Jeg gir et klart og tydelig nei til fylkesrådmannens innstilling på endringer i skolebruksplanen.

Det norske offentlige skolesystemet er bygget på gode verdier jeg tror de fleste kan stille seg bak. Vi vil ha en offentlig skole som omfavner alle elever. De elevene som stiller sterkest, og får hjelp med arbeidet hjemme. De som ikke er som alle andre, eller følger alle normer samfunnet setter. De som sliter med tall og bokstaver. Den omfavner de som stiller svakest. De som ikke lærer like fort som resten, eller har samme utgangspunkt. Også de som nettopp har kommet til Norge. Den norske skolen representerer landet vårt. Den er mangfoldig, og tilpasser seg elevene, ikke omvendt.

Det høres fint ut ikke sant? Dessverre er ikke virkeligheten helt slik. Vi elever møtes av altfor få lærere. Et karaktersystem som setter oss opp mot hverandre, og lærer oss konkurranse fremfor samarbeid. Som setter merkelapper på hvor gode eller dårlige vi er i forhold til hverandre, når ingen som sitter der er like. Det virker so at det er en tanke som sier at alle lærer det samme, på samme måte. Det er så absolutt ikke tilfellet.

Elever trenger tilbud om tilrettelegging. Både i læremåte og i innhold. Det å ha flere teoretiske linjer enn studiespesialisering mener jeg er heldig, da det vil komme til å engasjere noen elever litt mer i teori, at de får et litt annet fokus enn ren studiespesialisering. IB-linja er et fantastisk tilbud for dem som føler de trenger en liten ekstra utfordring.

Jeg er veldig positiv til at Østfold Arbeiderparti, som styrer Østfold fylkeskommune, har gått imot rådmannens forslag og vil opprettholde IB-linja og de andre som ble foreslått kuttet.

Alle midler som går til skolen skal ende opp med å gagne elever på en eller annen måte. Jeg kommer aldri til å kunne stille meg bak et forslag som dette. Det handler om at skolen ikke bare skal utvikle elever på et faglig grunnlag, men også på det sosiale. Ved å kutte i tilbud om linjer kutter man også i mangfold.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags