Frederik II tilbyr realfag som alternativ til sciencelinja

Satser på realfag: – Dette viser seg blant annet i de gode resultatene elever ved Frederik II har oppnådd i forskjellige realfagkonkurranser i løpet av høsten 2017, skriver Kristiansen og Øgar Aasbrenn.

Satser på realfag: – Dette viser seg blant annet i de gode resultatene elever ved Frederik II har oppnådd i forskjellige realfagkonkurranser i løpet av høsten 2017, skriver Kristiansen og Øgar Aasbrenn. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Skolen vår er stor – det kan være en ulempe, men det er flest fordeler. Den største fordelen er at fagtilbudet blir stort og rikholdig, skriver Frederik II-lærerne Øystein Kristiansen og Marit Øgar Aasbrenn.

DEL

Leserbrev 

I disse dager sitter mange foreldre og 10.-klassinger og diskuterer utdanning og skole rundt middagsbordet. 1. mars er fristen for å velge studieretning. For å gjøre valget noe enklere inviterer Frederik II videregående skole til Åpen dag på skolen torsdag 1. februar. Vi ønsker å vise noe av det skolen kan tilby av fag og fagkombinasjoner.

Å velge retning i videregående skole er den første kursen ungdommene staker ut mot en fremtid i arbeidslivet. Mange av yrkene dagens 10.-klassinger skal ha, finnes ennå ikke, og det vil bli stilt større krav til oppdatert faglig kompetanse. Ungdommen skal utvikle kritisk dømmekraft, og de skal være kreative og løsningsorienterte.

Frederik II har en solid stab av entusiastiske og energiske lærere som brenner for fagene sine, og vi har flinke og arbeidsomme elever.

I de fylkeskommunale videregående skolene i Østfold forbereder vi elevene på fremtiden, og vi oppnår gode resultater. Fraværet er synkende, vi har gode lærlingeordninger, og stadig flere fullfører det videregående løpet. Frederik II har en solid stab av entusiastiske og energiske lærere som brenner for fagene sine, og vi har flinke og arbeidsomme elever.

I begynnelsen av januar hadde 10.-klassingen Julia Evelin Stensnes-Martini leserbrev i Fredriksstad Blad der hun uttrykte frustrasjon over at sciencelinja på Greåker bare tar inn én klasse til høsten. «Selv om det var 115 ungdommer som søkte sciencelinja i 2017, ble det bestemt at det skulle bli bare én klasse.»

Hun nevnte også miljøforsk-klassen som var et tilbud på Frederik II frem til 2017. «Tilbudet fokuserte på realfag på en praktisk måte, og elevene elsket det. Det var et tilbud Østfold fylkeskommune valgte å eliminere.» Vi er glade for at fremtidige elever som Julia engasjerer seg og skriver leserbrev med klare tilbakemeldinger til fylkeskommunen. En liten trøst til henne og til alle ivrige og hardtarbeidende elever er at det finnes alternativer til sciencelinja.

På Frederik II har det vært satset på realfag i mange år. Det viser seg blant annet i de gode resultatene elever ved Frederik II har oppnådd i forskjellige realfagkonkurranser i løpet av høsten 2017. Både i Abelkonkurransen i matematikk, i Biologi-OL og i Geofag-OL er Frederik II-elever best i Østfold og blant de beste i landet. Også i Kjemi-OL har vi en elev videre til 2. runde.

Skolen vår er stor – det kan være en ulempe, men det er flest fordeler. Miljøet er mangfoldig og inspirerende, og det er mange muligheter til å få nye venner. Den største fordelen er at fagtilbudet blir stort og rikholdig. I tillegg til et bredt realfagstilbud kan Frederik II tilby både tysk, fransk og spansk på nivå 3, og vi har en populær idrettslinje med høye søkertall og ofte høyt snitt for å komme inn.

Vi er den eneste skolen i Østfold som har IB-linje og japansk. Vi er også den eneste skolen som tilbyr utdanningsprogrammet Salg, service, sikkerhet og studiekompetanse (YSK), det vil si både fagbrev og generell studiekompetanse. Og vi har to store velutstyrte skolebibliotek.

Hvis man ønsker å studere for eksempel økonomi, jus eller psykologi, kan man få kjennskap til fagene som programfag på Frederik II i løpet av vg2 og vg3. Hvis man ønsker å studere i utlandet, er ett eller to ekstra år med engelsk og andre fremmedspråk både nødvendig og nyttig. Mange elever som har gått på Frederik II kommer inn på krevende studier på NTNU, på Handelshøgskolen i Bergen, på medisin- eller psykologistudier, på farmasi, sykepleie, lektor- og lærerutdanning.

Valget av videregående skole står altså for døren for Julia Stensnes-Martini og alle 10.-klassinger i distriktet. Her er tre gode grunner for å velge Frederik II som din fremtidige videregående skole:

  1. Sterke og solide fagmiljøer. Vi har lærere som bryr seg og som er eksperter innen sine fag. De har klare forventninger til elevene og utfordrer og støtter dem slik at de kan vokse faglig og sosialt.
  2. Et av landets største fagtilbud. Vi ønsker å gi morgendagens yrkesutøvere et solid grunnlag gjennom et bredt fagtilbud, og vil du studere i utlandet, legger vi til rette slik at du får den kompetansen du trenger.
  3.  Høy trivsel blant elevene på Frederik II. Vi vet at trivsel og læring henger sammen. Det er viktig for oss at elevene våre har det fint på skolen, og at de finner et godt fellesskap.

 Velkommen til Åpen dag for å få mer informasjon! 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags