Parkeringsbestemmelsene på Foten – «ille gæ'ernt»for hytteeierne

– Hvorfor er det nødvendig å bruke de samme parkeringsbestemmelsene utenfor sesongen da plassen er så godt som tom, er spørsmålet Hanne Margrethe Rosenløv vil ha svar på fra Fredrikstad kommune.

– Hvorfor er det nødvendig å bruke de samme parkeringsbestemmelsene utenfor sesongen da plassen er så godt som tom, er spørsmålet Hanne Margrethe Rosenløv vil ha svar på fra Fredrikstad kommune.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hytteeier Hanne Margrethe Rosenløv forstår ikke parkeringssjefens begrunnelse for at hytteeierne på Foten må betale parkeringsavgift utenfor badesesongen.

DEL

Leserbrev

Virksomhetslederen i Fredrikstad kommune, Frode Samuelsen, svarteinnlegget mitt om problemene som de nye parkeringsbestemmelsene på Foten påfører hytteeierne i området. Mitt anliggende er at parkeringsplassen på Foten står så godt som tom utenom badesesongen.

Som jeg skrev i innlegget mitt, er hytteeierne innforstått med at vi ikke skal konkurrere med badegjestene om parkeringsplassen i sommersesongen. Vi er henvist til parkering lenger borte. Derfor har den nye ordningen heller ikke ført til konflikter mellom badegjester og hytteeiere. Derfor reiste jeg spørsmålet om hvorfor det var nødvendig å bruke de samme parkeringsbestemmelsene utenfor sesongen da plassen er så godt som tom.

Og jeg som trodde dette var en politioppgave.

De nye parkeringsbestemmelsene, med gratis parkering inntil 12 timer, er først og fremst beregnet for badegjestene. For oss som bruker hyttene våre i området over flere dager, betyr denne bestemmelsen ingen ting. Det er derfor jeg reiser spørsmålet om hvorfor det er nødvendig å fastholde de samme parkeringsbestemmelsene gjennom hele året.

Selvsagt vet jeg at det er kommunene som håndhever parkeringsbestemmelsene på kommunal grunn. Det er ikke selve parkeringsboten jeg fikk, som gjør at jeg skrev debattinnlegget mitt til Fredrikstad Blad. Det er det uforståelige i at skiltene på Foten parkeringsplass virker i 24 timer året rundt. Hvorfor ikke gjøre som svenskene, tilpasse parkeringen sesongmessige svingninger?

Hvis begrunnelsen din er, at trafikketaten må ha oppsyn med parkeringsplassen med jevne mellomrom for å unngå uønsket aktivitet i dette området, blant annet fordi plassen ligger så langt unna bebyggelsen, stiller jeg meg undrende til den. Og jeg som trodde dette var en politioppgave.

Nå har Fredrikstad kommune fått erfaringer med de nye parkeringsreglene på Foten. Tar dere også med de dårlige erfaringene som hytteeierne har fått med de nye bestemmelsene, håper jeg at innspillene mine vil føre til bedre skiltreguleringer også for hytteeierne.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags