Gå til sidens hovedinnhold

Norsk Toppfotball går over streken i tv-striden

Artikkelen er over 4 år gammel

Norsk Toppfotball blander kortene veldig. La nå Discovery og TV2 ordne opp i dette selv, skriver Jon-Andreas S. Johansen om rettighetsbråket mellom norsk fotball og de to tv-selskapene.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg mener at Norsk Toppfotball går langt over streken i striden som foregår mellom TV2 og Discovery. Hvorfor i all verden skal de blande seg inn i stridigheten som disse to holder på med? Først så sender de ut brev til samtlige klubber i Eliteserien og ber dem om å boikotte TV2s fotballsatsning FotballXtra. Grunnen er som kjent dette:

I år var det Discovery som vant rettighetene til å vise norsk fotball på tv, med mottoet fotball til folket så klarte de å hamstre til seg både Eliteserien og OBOS-ligaen i samme slengen. TV2 har fortsatt sine FotballXtra-sendinger og vist målshow på sendingene sine, noe som har ført til en rettslig avgjørelse på dette, altså at de drar det inn for retten.

For å skru tiden tilbake, så husker jeg (si gjerne ifra om jeg tar feil) at TV2 også var strenge på det med at andre skal vise mål osv under kampene. De også var harde på det, benharde, og nektet andre kanaler å gjøre det. De andre kanalene respekterte det og sendte ikke før alle kampene var ferdigspilt (altså etter 22 en gang). Så her bør og må TV2 se seg selv litt i speilet og tenke seg litt om på måten de opptrer på nå i år.

Dere bør trekke brevet om at elitserieklubbene bør boikotte TV2.

Helt greit og flott at de vil ha Fotballxtra-sending, men kanskje er det lurt å ikke vise noen mål fra Eliteserien eller OBOS-ligaen mens kampene pågår? I såfall er jeg en av dem som syntes Davy Wathne og co gjør, og har gjort, en glimrende jobb med å formidle Eliteserien. Jeg vil også gi skryt til Discovery som også har fått til en smertefri overgang fra TV2 til sine kanaler, bra jobba!

Men det er Norsk Toppfotball jeg her irriterer meg grenseløst over. Da TV2 hadde rettighetene til å vise fotballen, mener jeg at da var det ingen i Norsk Toppfotball som blandet seg inn i saken. Mens nå blir det, unnskyld ordbruken, et helvete for at TV2 gjør den samme blemma. Norsk Toppfotball skal være glad for at TV2 også ønsker å få produktet som de står bak ut til folket, de skal være glad for at noen gidder å satse på norsk fotball som disse distributørene gjør, og at de står på for at vi fotballgale nordmenn skal få med oss hva som skjer i eliten og de andre ligaene.

Jeg vil gjerne sende en kaktus til dem som sitter på kontorene til Norsk Toppfotball og si at her blander dere kortene veldig, her synes jeg at dere bør trekke brevet om at elitserieklubbene bør boikotte TV2 fordi TV2 har dumma seg litt ut. La nå Discovery og TV2 ordne opp i dette selv og la folk få bestemme selv om de vil være med på FotballXtra eller ikke. Nå får det være nok barnsligheter og mer åpenhet rundt fotballen. Ellers så får vi boikotte dere og få med klubbene på det istedet, for det er jo oss supportere dere leverer en tjeneste til?

Til TV2 og Discovery, jeg håper for all del at dere kan møtes på halvveien og få løst saken. Ingen er tjent med krangling og uenigheter som foregår på nettet og via media. Begge to har gjort og gjør en glimrende jobb med å formidle, så jeg ønsker dere lykke til!

Les også

Fotballens betydning for Fredrikstad og Norge

 

Kommentarer til denne saken