Stor idrett av Fredrikstad kommune å sikre seg Østfoldhallen

Flere muligheter: Joacim Heier skriver at det ikke er problem å gjøre butikk på fotball i Østfoldhallen om vinteren. Han vil også dele opp hallen slik at det blir plass til flere idretter og satse på idrett, kultur eller messer om sommeren.

Flere muligheter: Joacim Heier skriver at det ikke er problem å gjøre butikk på fotball i Østfoldhallen om vinteren. Han vil også dele opp hallen slik at det blir plass til flere idretter og satse på idrett, kultur eller messer om sommeren. Foto:

Av

– Østfoldhallen har en stor verdi for samfunnet, med smarte og kreative løsninger for oppgradering kan den enorme hallen bli et senter for flere idretter enn fotball, skriver FFKs Joacim Heier i denne takken til Fredrikstad kommune.

DEL

Leserbrev

For en som bor utenbys er det inspirerende å få gå på jobb i Fredrikstad hver eneste dag. Sammenlignet med resten av det som fortsatt heter Østfold så er Fredrikstad en innovativ, ambisiøs og fremoverlent kommune, noe som i aller høyeste grad også gjelder idrettsavdelingen med André Flatner i spissen.

Spesielt planene for Værste-området og visjonen om et av landets beste kraftsenter for idrett er imponerende og motiverende for oss som jobber og brenner for idretten.

I sommer har også kommunen, med idrettssjefen ved forhandlingsbordet, klart å snu en dyster situasjon til en potensiell stor opptur for Fredrikstad-idretten, både for topp og bredde.

Fredrikstad kan gjøre et scoop og sikre seg hallen helt alene.

Hvorfor Sarpsborg ikke har hatt interesse av å videreføre driften av Østfoldhallen i et kommunalt samarbeid kan man undres om, men ståstedet nå er at Fredrikstad kan gjøre et scoop og sikre seg hallen helt alene! Østfoldhallen har en stor verdi for samfunnet, med smarte og kreative løsninger for oppgradering kan den enorme hallen bli et senter for flere idretter enn fotball.

Banen er stor og kan helt fint reduseres og fortsatt være innenfor størrelseskravene i norsk fotball for å spille seniorkamper. Områdene rundt banen er store og med en flytting av banen kan man maksimere flatene som kan utnyttes til andre idretter. I tillegg er det store områder over tribunene som også kan utnyttes til ulike idrettsformål.

Østfoldhallen har aldri vært noe problem å gjøre butikk av på vinterstid, det er sommerhalvåret som er utfordringen. Her har ikke Østfold Fotballkrets maktet å aktivere hallen, men dette burde Fredrikstad kommune ha langt bedre forutsetninger til, enten det er idrett, kultur eller messer.

For fotballen er hallens betydning udiskutabel. Dette gjelder ikke bare det enorme antallet treningstimer på gresset for store og små, men også for eksempel muligheten for å kunne ha trenerkurs og nasjonale fotballtiltak.

Når andre steder i landet kjemper for å bygge fotball- og idrettshaller, så vil det være en tragedie om Østfold legger ned den eneste man har i sin klasse.

At Fredrikstad kommune har tatt opp hansken og ikke latt hallen gå uten kamp, skal vi applaudere og ingenting bør glede mer i fotball- og idretts-Fredrikstad enn om kommunen fullfører snuoperasjonen på overtid!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags