La Forsvaret selv skaffe fuel til Rygge

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Østfold Arbeiderparti har i samarbeid med LO Østfold og tidligere nestleder i LO Tor-Arne Solbakken, sendt brev til Forsvarsminister Ine Marie Eriksen vedrørende fuel-forsyningen som vi mener bør tas tilbake til luftforsvaret.

DEL

Leserbrev 

Forsvaret har i lang tid kjøpt leveransene av fuel til Rygge og andre flyplasser av ulike oljeselskaper. I dag er det BP som har kontrakten. Ordningen innebærer ressurskrevende anbudsrunder av forsvaret for å sikre riktig kvalitet og sikker leveranse til enhver tid.

Når den nåværende kontrakt går ut desember 2017 vil vi oppfordre forsvarsministeren til å   ta denne oppgaven tilbake til forsvaret. Dette vil

■ Styrke totalforsvaret og beredskapen ved at man benytter egne egnet personell til håndtering av drivstoff i krise/krig.

■ Gi kontinuitet innenfor tjenesten. Mindre utskifting av personell og styrt rekruttering.

■ Personellvennlig: Personalet vil ha stabile arbeidsforhold og ikke å være basert på «hvem vinner neste anbud».

■ Større seighet/stabilitet: ved å ha eget «grønt» personell i forsvaret, vil dette også gi større fleksibilitet i forhold til øvelser, sykdom, oppdrag inn/utland etc.

Det er foretatt en analyse av de økonomiske sidene ved å utføre dette med forsvarets egne ansatte som viser at den årlige innsparingen beløper seg til 10-15 millioner kroner. Man kan ikke la en definert årsverksramme for luftforsvaret stå i veien en slik innsparing, bare fordi man må øke antall ansatte. 

Ta beslutningen nå om å ta oppgaven tilbake, så slipper forsvaret og gå ut på ny anbudsrunde.  Ingen andre NATO land benytter eksterne leverandører til denne oppgaven.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags