Gå til sidens hovedinnhold

Helikoptermiljøet på Rygge styrkes

Artikkelen er over 3 år gammel

– Den militære tilstedeværelsen på Rygge bygges ytterligere ut. Det er viktig for den samlede beredskapen i hele landet, og spesielt på Østlandet, skriver Svein Roald Hansen, Ap.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Flere helikoptre til Rygge for spesialstyrkene, blir gjennomført som vedtatt. Det er klart etter at det ble bred enighet om landmakten i Stortinget denne uka. Men Hæren i nord skal også ha helikopterstøtte. Både Rygge og Bardufoss skal ha skvadronledelse

Dette er i tråd med hva Østfold Arbeiderparti har arbeidet for, og betyr at den militære tilstedeværelsen på Rygge bygges ytterligere ut. Det er viktig for den samlede beredskapen i hele landet, og spesielt på Østlandet.

Avtalen omfatter fire punkter for å styrke Hæren og Heimevernet. Vi har ment at Høyre og Frp har hatt for lave ambisjoner for Hæren og Heimevernet. Helheten i avtalen vil innebære en betydelig styrking av Hæren og Heimevernet sammenlignet med regjeringens forslag.

Arbeiderpartiet har fått gjennomslag på alle de fire områder vi har vært opptatt av:

  1. Styrke helikopterkapasiteten på Rygge til spesialstyrkene og egne hærhelikoptre på Bardufoss
  2. framskynding av nye stridsvogner til 2019 (ikke 2025, som i planen)
  3. en kvalitetsreform og flere soldater i Heimevernet
  4. klar åpning for flere soldater i 2. bataljon på Skjold.

Arbeiderpartiet har vært villige til å bruke mer penger på Hæren og Heimevernet og satte av ekstra midler i vårt alternative 2018. Men budsjettforliket mellom regjeringen, Venstre og KrF kuttet i forsvarsbudsjettet. Derfor må de økte utgiftene som avtalen om landmakten medfører dekkes inn i revidert budsjett til våren.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.