Hvis noen drar miljøkortet, så pass på!

Odd Semstrøm Olsen: – En elektroingeniør sa til meg for en stund siden at det ikke var én, ikke én, vindmølle som går med overskudd! Illustrasjonsbilde av vindmøller  i Tanum i Sverige.

Odd Semstrøm Olsen: – En elektroingeniør sa til meg for en stund siden at det ikke var én, ikke én, vindmølle som går med overskudd! Illustrasjonsbilde av vindmøller i Tanum i Sverige. Foto:

Av

– Mektige krefter vil prøve å berike seg på våre felles naturressurser, advarer Odd Semstrøm Olsen, og mener feilaktig propaganda om lønnsom og miljøvennlig vindkraft florerer i nyhetsbildet.

DEL

Leserbrev

Våre forfedre kloret seg fast til dette karrige ladet slik at vi i moderne tid kan høste fruktene av de skjulte naturressursene som det viste seg lå her. Olje, gass, vannkraft, fisk, rent vann og en fantastisk natur som har tiltrukket seg folk fra fjern og nær de siste 150 år.

Nå er mektige interesser i ferd med å bygge ned og ødelegge dette. Olje og gass skal fases ut i miljøets navn, helst i går. Vannkraft og fisk blir mer og mer privatisert og de som eier har blitt styrtrike.

Nå skal de samme menneskene gå løs på vår natur. Med gunstige subsidier (grønne sertifikater) og tafatte lokalpolitikere har nå en ny gruppe kyniske investorer funnet et nytt sugerør ned i statskassen. Propagandaen florerer i nyhetsbildet, «det er så lønnsomt og miljøvennlig med vindkraft». Dette er ikke riktig.

En elektroingeniør sa til meg for en stund siden at det ikke var én, ikke én, vindmølle som går med overskudd! Jeg kan ikke si jeg er den største tilhengeren av politikken som blant andre Venstre og MDG fører, men her er jeg faktisk enig. Dette vil vi ikke ha. Problemet til disse partiene er jo at de møter seg selv i døra, de vil jo ikke ha olje og gass eller.

Derfor blir det nåbygd og gjenoppstartet kjernekraftverk over hele verden, de samme kjernekraftverkene som besteforeldrene til MDG- og Venstre-velgerne gikk i demonstrasjonstog for å få stengt på 70-tallet.

Hadde vi hatt en langsiktig plan på å få ned befolkningstallet til 90-tallsnivå, for eksempel fem milliarder, og fått slutt på det enorme overforbruket vårt, så hadde jo dette ordnet seg selv. Husk at det nå er mektige krefter som vil prøve å berike seg på våre felles naturressurser og at det i dag dessverre har blitt slik at ingen bruker en kalori på et prosjekt de ikke tjener på, ikke engang i miljøets navn. Eller rettere sagt, hvis noen drar miljøkortet, så pass på!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags