Gå til sidens hovedinnhold

Høyre bekrefter at de prioriterer skattekutt framfor velferd

Artikkelen er over 4 år gammel

Victor Kristiansen, Ap, svarer Eirikur Ingólfsson, H: – Jeg tolker manglende svar som en bekreftelse på det vi allerede vet: Høyre vil bruke pengene til de som har mest fra før, mens Arbeiderpartiet vil bruke pengene på eldre, skole og arbeid.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Undertegnede skrev et innlegg om formuesskatt 3. august og etterlyste noen svar fra de lokale partiene på høyresida.

I Frp er det som vanlig full forvirring: Finansminister Siv Jensen uttaler denne uka at kutt i formuesskatten ikke er et prioritert område for partiet, og at de heller vil prioritere kutt for den vanlige lønnsmottaker. Det gjenstår å se om denne kursendringen står ved lag etter neste regjeringsmøte.

Fredrikstad Høyres leder Eirikur Ingolfsson svarer 7. august.

«Høyre er mer opptatt av å skape verdier enn å skatte verdier», skriver Ingolfsson. Til det er å si at Menon Economics, på bestilling fra regjeringen, i 2015 leverte en rapport som konkluderte med at kutt i formuesskatten har tilnærmet null effekt: Det skapes ikke mer arbeid eller verdier av kutt i denne skatten. Erna Solberg innrømmer nå at hun ikke vet om kuttene har noen positiv effekt når det gjelder å skape og bevare arbeidsplasser.

Arbeiderpartiet presenterer for perioden 2018-2021 et skatteopplegg der vanlige lønnsinntekter skal beskattes omtrent som i dag eller lavere, mens det blir noe økt skatt på høyere inntekter og formue. Vi skal ikke ha arveavgift. Skattesystemet skal være effektivt, enkelt og forutsigbart for både folk og bedrifter og de med sterkest rygg skal bære den tyngste børa, uten å knekke ryggen.

Tilbake til formuesskatten: Det ble altså innbetalt over 100 millioner kroner i formuesskatt i Fredrikstad i 2015. Høyre ble utfordret på hvorfor de vil ta fra Fredrikstad disse inntektene og hvor de vil kutte i tjenestene.

Jeg tolker manglende svar som en bekreftelse på det vi allerede vet:

Høyre vil bruke pengene til de som har mest fra før, mens Arbeiderpartiet vil bruke pengene på eldre, skole og arbeid.

Godt valg!

Kommentarer til denne saken