Gå til sidens hovedinnhold

Et godt folkehelsetiltak ble strøket før vi fikk ropt hurra!

Artikkelen er over 2 år gammel

Nina Frydenlund slår et slag for aktivitetsråd som møteplass for frivillige krefter: – Idretten er godt organisert og får støtte til drift. Vi som driver annen aktivitet så nå en mulighet, skriver hun om bevilgningen formannskapet strøk.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fredrikstad kommune har på høring kommunedelplan for idrett, fysisk aktivitet, friluftsliv og marka. Dette er en god plan på mange måter. Organisasjoner tilsluttet Forum for natur og friluftsliv i Østfold er svært positive til at det gjøres grep for å justere og utvide markagrensene, samt å utarbeide retningslinjer for bruk av marka.

Fredrikstad kommunes befolkning er i sterk vekst. Det er også store geografiske forskjeller i folkehelse. Men med enkle grep og samarbeid kan dette snus. Ett av grepene er å sikre at alle har gode arealer til rekreasjon, trening og friluftsliv i sin umiddelbare nærhet. Dette klarer kommunen langt på vei med den nye kommunedelplanen hvis den også følges opp i kommunens arealplan.

Det er mye dugnadsvilje, men vi behøver litt hjelp til å samle de gode kreftene.

Et annet grep kommunen så verdien av var å opprette et aktivitetsråd. Dette kunne vært en møteplass for frivillige krefter, som sammen kunne skape enda mer aktivitet. Idretten er godt organisert i idrettsråd, og får også støtte til sin drift. Vi som driver med annen aktivitet så nå vår mulighet til å få litt hjelp på veien til å styrke de frivilliges plattform for samarbeid. Kanskje kunne vi også hatt noen felles møter med idretten? Jeg er sikker på at vi kan lære mye av hverandre, og at målet vårt om mer aktivitet for alle kunne vært et godt utgangspunkt for dialog og samarbeid.

Planen er på høring frem til 14. desember. Men før vi har fått mulighet til å rope begeistret hurra, foreslås altså bevilgningen til det som kunne vært et foregangsprosjekt innen folkehelse i kommunen strøket, i forslag til budsjett.

6. desember skal budsjettet for 2019 opp i bystyret. Så kjære politikere; prioriter å styrke frivilligheten også! 250.000 kroner er en liten investering og vi vet at selv med beskjedne midler klarer vi store ting. Det er mye dugnadsvilje, men vi behøver litt hjelp til å samle de gode kreftene. Vis at dere mener alt det fine dere skriver om frivillige krefter i planene deres, så skal vi vise at vi har både vilje og kunnskap til å hjelpe innbyggerne i Fredrikstad på veien mot en bedre folkehelse.

Les også

Friluftsledere reagerer kraftig på budsjettendring:Ap setter FRID foran nytt aktivitetsråd

Les også

Kjære Fredrikstad kommune, ikke la denne unike muligheten til bedre folkehelse gå fra dere!

Forum for Natur og Friluftsliv

  • Forum for Natur og Friluftsliv Østfold består av følgende organisasjoner:
  • Norges Jeger- og Fiskerforbund Østfold, Naturvernforbundet i Østfold, 4H, Oslofjordens Friluftsråd, Tistedalens Friluftslag, DNT Vansjø, DNT Nedre Glomma, DNT Indre Østfold, Østfold Botaniske Forening og Norsk Ornitologisk Forening Østfold.

Kommentarer til denne saken