Likestilling er sentralt når soroptimistene markerer FN-dagen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Soroptimistene gjennomfører utrettelig prosjekter innenfor flere av FN sine bærekraftsmål og har spesielt fokus på å utdanne og bemyndige kvinner og jenter, skriver Rita Walter.

DEL

Leserbrev 

FN-dagen 24. oktober markeres verden over. Fokuset er internasjonalt samarbeid og menneskerettigheter.

Norgesunionen av soroptimister ønsker å sette fokus på denne viktige dagen. Fredrikstad Soroptimistklubb er én av 62 klubber i Norge. Sammen med soroptimistklubbene verden over er vi en del av FN-systemet. Vi vil spesielt rette oppmerksomheten mot noen av FNs bærekraftsmål som skal realiseres innen 2030.

2030 kan synes langt unna – men 13 år er ikke veldig lang tid. Mye arbeid gjenstår når det gjelder å nå målene som er satt.

Likestilling. Et av målene er at det skal være full likestilling mellom kjønnene, kvinners stilling skal styrkes, og diskriminering av kvinner skal opphøre. Det finnes store kulturelle forskjeller, og i mange land synes det ytterst krevende å gjennomføre disse målsettingene. Det er langt igjen til vi når målet om at alle skal ha de samme grunnleggende menneskerettigheter, og til at kvinner er likestilte med menn. Soroptimistene verden over spiller en viktig rolle i dette arbeidet.

Soroptimist International omfatter ca. 80.000 medlemmer i 130 land. Kvinner som arbeider for kvinner. Vi gjennomfører utrettelig prosjekter innenfor flere av FN sine bærekraftsmål og har spesielt fokus på å utdanne og bemyndige kvinner og jenter. Vi arbeider med holdningsskapende arbeid, praktisk tilrettelegging og bistand til enkeltpersoner og grupper.

Til syvende og sist er det våre holdninger som er avgjørende. At vi tror på at vi hver og en betyr noe. Ingen kan gjøre alt – alle kan gjøre litt. Det er deg, meg og oss det kommer an på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags