Er det rart noen er skeptiske til innvandringen. Jeg bare lurer?

Flyktninger på midlertidig plass, ved tidligere Ørmen tidligere behandlingshjem

Flyktninger på midlertidig plass, ved tidligere Ørmen tidligere behandlingshjem Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kan det være at islamistene nå ser at drømmen om den islamske staten er tapt, nå er det alternativ to som gjelder. Komme seg til Europa. Erik Hermansen stiller spørsmålet.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Leste onsdagens kronikk i FB vedrørende mange nordmenns holdninger til dagens innvandring, skrevet av samfunnsviter Marte Johanne Lie Bjerke. Fin kronikk med mange synspunkter det er lett å applaudere.

Flyktningene kommer hit med gode intensjoner om et godt, trygt liv, skole og fritt for krig og bomber.

Hvorfor i all verden kan det være noen som er i mot dette, og til og med vil gå til ytterligheter for å vise dette. Jeg bare lurer?  Men, en liten ting bare? Hvorfor kommer det så mange flyktninger nå, og ikke for to eller tre år siden. Krigen har jo vart i fire år.

Og hvorfor drar de så langt, helt opp i det kalde nord? De passerer jo mange land, som også har skole, trygt liv, ingen bomber, og i tillegg varmere klima. Kan det ha noe med de gode trygderettighetene vi har her? Er det kanskje ikke bare edle motiver, men også økonomiske?

Jeg vet ikke, jeg bare lurer. Og hvorfor ventet de så lenge. Hvorfor eskalerte dette omtrent samme dag som russerne begynte å presisjonsbombe islamistene. De dro ikke når regjeringstyrkene brukte gassbomber. Hvorfor ikke? Trodde de enda på seier?

Kan det være at islamistene nå ser at drømmen om den islamske staten er tapt, nå er det alternativ to som gjelder. Komme seg til Europa før fienden innhenter dem. Jeg bare lurer?

Bildene fra flyktningstrømmen viser jo at det er opp i mot 90 prosent menn og noen kvinner og barn. De kristne har de hevet overbord, de få som våget seg med. Flere eksempler på det.

Kan det også være at mange nordmenn er skeptiske av andre grunner. Ikke på grunn av hudfarge, vi har jo hatt innvandring i mange år. Buddhister, hinduister, katolikker, jøder, etc, de lever, jobber, sliter i fred og ro, gjør rett og sjel for seg, de fleste.

Statistikken for muslimer er derimot ikke så positiv. Under 50 prosent i jobb etter 20 år i Norge. Topper voldtektstatistikkene. Liker helst å samle seg i grupper i de store byene og jobber iherdig for å fremme sitt eget levesett og religion. Et levesett som har skapt anarki og kaos i de landene de rømmer fra, men som de likevel holder fast ved her.

Les også: Det er vår plikt å hjelpe når de står på døra

Kan det være derfor noen er skeptiske, jeg bare lurer? De rømmer fra voldssamfunnet religionen dere har skapt, men ikke fra religionen som skaper det. De som virkelig har rømt fra islam, ser jo at det de rømte fra, nå kommer etter. De er livredde. De fleste land hvor muslimer er i flertall, praktiseres halshugging, stening, og avkutting av hender og føtter.

Med prestenes og myndighetenes velsignelse. Er det rart noen er skeptiske? Bare lurer. Hva med omskjæring av unge jenter? Hva med at koner og døtre er gisler i eget hjem. Nei, ikke noe å henge seg opp i kanskje. Kommer til å koste åtte-ni milliarder kroner i året til å starte med. Men tre milliarder kroner til kreftmedisin som virker, har vi ikke råd til. Kan slike ting, være en av grunnene til at mange er skeptiske og i mot dette? Jeg bare lurer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken