Gå til sidens hovedinnhold

Listhaug bruker korset i propaganda og dobbeltmoral

Artikkelen er over 4 år gammel

Per Bertelsen kritiserer Sylvi Listhaug for kutt i støtten til de «svakeste av de svake» og mener hun rettferdiggjør dette i kristendommens navn.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ingen kan beskylde meg for å være en trofast kirkegjenger eller ivrig leser av den hellige skrift. Men noe av det jeg husker fra gamle Torsvik skole var en historie fra Bibelen som handlet om urettferdighet. Mener det sto noe slik som: «jeg var sulten og dere ga meg mat…». En slags humanitær bærebjelke i det kristne budskap, nestekjærlighet.

Når vi leser i Dagbladet at vår egen innvandringsminister, med gullkorset rundt halsen, skal redusere de stakkars pengene enslige mindreårige asylsøkere og flyktninger får til mat, får ordene hykleri og dobbeltmoral en ny klang. Hvor lavt går det an å synke, selv de svakeste av de svake skal brukes i Frps innvandring politiske målsetting.

Som verge og representant for mange enslige mindreårige asylsøkere og flyktninger har jeg god innsikt i disse barnas helse, psyke og økonomi. Jeg har fulgt om lag hundre barn gjennom asylprosessen og jeg har aldri erfart at noen har sendt penger hjem. Mange har ikke lengre engang noen forelder i live. Disse barna er sårbare mennesker som søke beskyttelse mot terror og råskap i hjemlandet, intet annet.

Det er avskyelig at våre myndigheter bruker disse barna i sin propaganda for å fremme sin egen fremmedfiendtlige politikk. Det blir ikke bedre av at Sylvi Listhaug bruker korset i denne propagandaen og forsøke å rettferdiggjøre denne politikken i kristendommens navn.

Les også

Per Bertelsen om asylsøkerbarna: – Har aldri sett noen gullstol, bare tårer

 

Kommentarer til denne saken