Bare hjelpe kristne i nød, Bjørneby? Er ikke det diskriminerende og ukristelig?

Får tilbud om hjelp: –  Jeg tar gjerne en gjennomgang av bergprekenen og litt trosopplæring med Bjørneby, skriver Lino Lubiana.

Får tilbud om hjelp: – Jeg tar gjerne en gjennomgang av bergprekenen og litt trosopplæring med Bjørneby, skriver Lino Lubiana. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Prest og KrF-politiker Lino Lubiana avviser forslaget fra Anita Skogseth Bjørneby (Frp) om å hjelpe kun kristne flyktninger som diskriminerende, usolidarisk og brudd på menneskerettighetserklæringen.

DEL

Leserbrev 

Jeg ber om en liten kommentar til at Anita Skogseth Bjørneby (Frp) ikke ønsker å hjelpe noen flyktninger i Fredrikstad. Om hun hadde giddet å løfte en finger, hvilket hun ikke vil slik saken nå står, sier hun, ville hun bare hjelpe kristne.

KrF mener vi må avhjelpe nøden nå, og å gå forbi gråtende barn på grunn av tro og nasjonalitet vil være galt og diskriminerende og i tillegg må vi solidarisk vise nestekjærlighet med italienske, spanske og greske arbeidere og hverdagsborgere som finner døde ungdommer på strendene sine og selv ta del i den internasjonale og den egne kommunale dugnaden, organisert av vårt eget, ofte gode, politiske lederskap der også Frp er med – et lederskap som åpenbart ikke er blått nok for Bjørneby.

Jeg er enig i at kristne i Midtøsten i dag har det særlig vanskelig og vi må på politisk nivå tale de kristne flyktningenes sak som også det utsatte rohingyafolkets i Burma, eller yesidiers i Nord-Irak. Vi må ikke drive en omvendt diskriminering av kristne – det må Frp og Høyre i regjering ta hånd om utenrikspolitisk og vi i KrF stadig peke på.

Jeg vil minne om at Borg bispedømme og biskopene Kvarme, Byfuglien og Sommerfeldt sammen med sine gode rådgivere allerede fra ca. 2001 hadde et sterkt fokus på palestinske kristnes kår uten at det har engasjert Frp nevneverdig på noe plan.

Om Bjørneby reflekterer kristent, så vil jeg minne henne om at Jesus på korset ga sitt liv for alle – jøden døde for muslimene om man vil – og bekreftet en gang for alle muslimenes menneskeverd! Jesus spurte ikke om nasjonalitet, religiøs tilhørighet, førlighet eller kjønn! Dette gjør kristne verdier uslitelige og at Bjørneby bør flytte seg. Jeg tar gjerne en gjennomgang av bergprekenen og litt trosopplæring med Bjørneby.

Om Bjørneby reflekterer politisk, så bryter etter min mening, tanken om å bare hjelpe kristne med Menneskerettighetserklæringen Norge er forpliktet på, og med menneskeverdstanken der alle er like mye verdt, en enbent muslim eller en plattfot, enøyd kristen.

Hva Bjørnebys agenda er, og begrunnelsen for hvorfor bare kristne skal hjelpes, vil jeg gjerne høre mer om!

I tjeneste under krigen på Balkan fra 1989 til 1997 møtte jeg tanken om at katolikker hjelper katolikker, ortodokse hjelper ortodokse og muslimer hjelper muslimer, men det var verken teologisk eller politisk begrunnet. Det var en praktisk arbeidsfordeling kirkesamfunnene var enige om – ikke politikerne – og å avhjelpe nøden var målet! Muslimske flyktninger fra Bosnia i katolske Kroatia fikk like mye flyktningehjelp som andre.

Man kan finne noe støtte for Bjørnebys tanke i bibelsk tradisjon, men den gjelder for menighetsarbeid hvor målet er å bringe mennesker til kristen tro.

Hva Bjørnebys agenda er, og begrunnelsen for hvorfor bare kristne skal hjelpes, vil jeg gjerne høre mer om!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags