Hvorfor er det ingen hjelp fra muslimer til flyktninger som kommer til Italia?

Flykter over Middelhavet: Italia er tydeligvis attraktivt, skriver Trond Sørlie. Dette bildet fra februar i fjor er fra hjelpearbeid med lokal deltagelse på den greske øya Lesvos.

Flykter over Middelhavet: Italia er tydeligvis attraktivt, skriver Trond Sørlie. Dette bildet fra februar i fjor er fra hjelpearbeid med lokal deltagelse på den greske øya Lesvos. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hvis det er muslimske organisasjoner i Norge som har engasjert seg i flyktningproblematikken i Italia, har de jammen jobbet i det skjulte, skriver Trond Sørlie.

DEL

Leserbrev 

Idag ser vi at det strømmer inn til Europa tusenvis av flyktninger. De fleste, over 90 prosent kommer fra afrikanske land. Italia er tydeligvis et attraktivt land å komme til som første land i Europa, og de tar støyten.

Hjelpeorganisasjonene gjør en flott jobb med å ta imot disse stakkars menneskene på flukt. Men jeg stiller meg følgende spørsmål: Hvorfor sitter de mange islamske organisasjonen i Norge musestille når det kommer til spørsmålet om å hjelpe sine muslimske trosbrødre og -søstre?

Skulle ikke disse være de første til å stå på bryggen for å ønske dem velkommen? Hva med å sende en imam med følge ned til Italia? Nei, i dag er det etter det jeg skjønner «ikke-islamske» organisasjoner som står på for flyktningene.

Eller tar jeg feil? Det er mulig at jeg i min naivitet ikke har fått med meg at det kanskje allerede er noen av Norges utallige muslimske organisasjoner som er engasjert i flyktningproblematikken i Italia.

Men da har de jammen jobbet i det skjulte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags