Det blir «tiden før og etter» skolenedleggelsen på Skjærhalden

Ikke bare skolebarna nedleggelsen av Floren er viktig for: – Hvordan skal det være mulig å drive næringsutvikling om tilflytting og kjøpekraft forsvinner, spør Torild Sørensen.

Ikke bare skolebarna nedleggelsen av Floren er viktig for: – Hvordan skal det være mulig å drive næringsutvikling om tilflytting og kjøpekraft forsvinner, spør Torild Sørensen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Torild Sørensen forteller på vegne av flere næringsdrivende om pessimisme etter vedtaket om å legge ned Floren skole.

DEL

Leserbrev

Som næringsdrivende på Skjærhalden frykter jeg den foreslåtte skolenedleggelsen som er i ferd med å skje. Dette kommer for svært mange næringsdrivende på Hvaler og handle om tiden før og etter. Hvordan skal det være mulig å drive næringsutvikling om tilflytting og kjøpekraft forsvinner.

Få eller ingen har et ønske om å etablere seg i en øykommune hvor skole og barnehage legges ned.  Hvaler Frp skuffer mange innbyggere og næringsaktører på Hvaler nå når de ønsker å legge ned Floren skole på Skjærhalden og Åttekanten skole på Vesterøy. Dette er stikk i strid med det de programfestet og hva innbyggerne gikk til valg på. Det er et stort løftebrudd fra Hvaler Frp.

Hvordan skal det være mulig å etablere «NYE HVALER» uten å ha næringslivet med på laget? Om avgjørelsen for skolenedleggelse begrunnes med forankring i økonomi forstår jeg ingen ting.

Den foreslåtte skolen er estimert til 5000 kvm. Om en benytter en kost på  32.500 kroner pr. kvm (på lik linje med det kommunen gjorde i 2017, for å få tallet til å bli 113 mill), vil den totale bygge kostnaden havne på 162 millioner. Hvaler kommune har nå satt ned kvm-prisen til 29.000 uten god forklaring………

32.500 var et nøktern estimert, og lavere en de fleste andre skoler.

Torild Sørensen

Næringsdrivende

Skjærhalden

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags