Flora-saken: Nå finner vi en god løsning i Kirkeparken sammen

Lekeplassen i Kirkeparken var bakgrunn av at Bymiljølista engasjerte seg for å få toaletter i parken.

Lekeplassen i Kirkeparken var bakgrunn av at Bymiljølista engasjerte seg for å få toaletter i parken. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det var ikke dette vi ba om da vi lanserte «toalettsaken» for to år siden, skriver Bymijølistas Jørgen Søderberg Jansen.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Det som nå kalles «Flora-saken» startet som noe helt annet. Det var vi i Bymiljølista som høsten 2014 fikk inn et vedtak i budsjettet om å lage toaletter i Kirkeparken, for alle som bruker den populære lekeplassen.

Så tok ting sin tid og planene vokste. Nå skulle kommunen ta tilbake Flora og ha toaletter der, det skulle bli sommerkafé, det ville bli ferdig tidligst i 2018 og koste rundt åtte millioner.

Heldigvis forandret saken seg mellom vedtaket i Teknisk utvalg og behandlingen i Formannskapet. Bymiljølista er et lite parti og er ikke representert i Formannskapet, men vi er en del av posisjonen og vi kan argumentere og vi kan spørre og grave. Og det gjorde vi! Det var nemlig ikke dette vi ba om da vi lanserte «toalettsaken» for to år siden. Å bruke åtte millioner og ta fra noen jobben var ikke i våre planer.

Vi stilte konkrete spørsmål om hva som var gjort i saken, blant annet om det stemmer at de som driver Flora eier bygget. Vi fikk bekreftet at det stemmer, det er de som eier det.

Heldigvis fikk dette Formannskapet til å utsette saken og be om ny behandling. Nå har vi sjansen til å få dette tilbake på riktig spor igjen!

Nå legger vi uenighet og kritikk bak oss, og ser fremover. Vi har nemlig samme mål! Vi i Bymiljølista tror politikere, administrasjon og innbyggere er rimelig enige om at vi gjerne vil ha toaletter i Kirkeparken, at vi vil bevare det historiske samlingsstedet Flora og at Kirkeparken skal være en hyggelig og livlig park, helst hele året. Det kan vi få til raskt, enkelt og billig.

Bymiljølista foreslår derfor:

1. Festekontrakten for Flora forlenges når den utløper i 2018.

2. Toalettene på Flora pusses opp, inkludert stellerom og toaletter med universell utforming.

3. Det inngås en avtale med Flora-eierne om drift av toalettene.

Da får vi toaletter på plass for en helt annen sum enn åtte millioner. Man burde komme langt for 500.000 (som et romslig anslag). Det burde også være realistisk å få til dette i løpet av høsten. I beste fall sparer vi 7,5 millioner og to års ventetid.

Bymiljølista håper et flertall i Bystyret kan bli med på en slik løsning. Så kan sommeren - og hele året - fortsatt være herlig i Fredrikstad og i Kirkeparken, med både kebab og softis, selv om det er noen generasjoner siden lemmane falt på Flora.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken