Hvaler skal satse på fiskeri, Ap ønsker fortgang i Utgårdskilen

Populært:  Yngre krefter ønsker å satse på fiskeri og nærmest «står i kø» for å få liggeplass i Utgårdskilen, skriver Mona Vauger og Rolf Strand.

Populært: Yngre krefter ønsker å satse på fiskeri og nærmest «står i kø» for å få liggeplass i Utgårdskilen, skriver Mona Vauger og Rolf Strand. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ap-representantene Mona Vauger og Rolf Strand vil starte planlegging av «fremtidens fiskerihavn» i Utgårdskilen i 2017.

DEL

Leserbrev 

Hvaler Arbeiderparti har programfestet at Hvaler kommune skal satse på fiskeri. Med vår beliggenhet ytterst i Oslofjorden, og at vi har den største fiskerihavna Sør-Norge øst for Lindesnes, gir dette Hvaler kommune en særdeles god anledning til å bli fremtidens fiskerikommune. Den er tatt inn i Nasjonal Transportplan.

Hvaler er en liten kommune, men har den største fiskerihavna, og kanskje Østfolds beste fremtidsutsikter med fokus på næringsutvikling knyttet opp mot maritim sektor.

Det er svært gledelig at vi i dag ser at flere yngre fiskere ønsker å satse videre.
Bare få år tilbake, var situasjonen en helt annen. Da var politikerne usikre på å satse, fordi det så ut som om rekrutteringen av fiskere ikke var en utfordring. Politikerne hadde ikke tro på at det var grunnlag for de store behovene som var skissert i planene. Det er helt tydelig at det i dag er et større behov for plasser, enn i 2010.

Fiskerimottaket Fjordfisk omsetter for 100 millioner kroner, og er en stor leverandør av kvalitetsprodukter som ønsker å satse videre og som trenger muligheter til å utvide sin virksomhet.  Etableringen av Egersund trål viser den store betydningen Utgårdskilen har for fisket i Skagerrak. En tilrettelegging for fiskeriene og fiskerirelatert virksomhet vil ha betydning for hele østlandsområdet og spesielt for Hvaler kommune, både på kort og lang sikt.

Når vi i dag vet at yngre krefter ønsker å satse på fiskeri og nærmest «står i kø» for å få liggeplass i Utgårdskilen, er det tid for at vi politikere tenker nytt, at vi tar grep for å legge til rette for denne utviklingen.

Helt uavhengig av om Hvaler havn i fremtiden kan bli en del av Borg havn, er det viktig å ha på plass planer for en fremtidig satsing på Utgårdskilen som fremtidens fiskerihavn. Derfor fremmer Hvaler Arbeiderparti et forslag til kommunestyret 16. november om at Hvaler kommune setter av midler til oppstart av en planlegging i 2017.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags