Gå til sidens hovedinnhold

FBs Tore Tindlund avviser «illeluktende journalistikk»

Artikkelen er over 5 år gammel

FB-journalist Tore Tindlund svarer på Paul Henriksens innlegg «Illeluktende journalistikk» i saken om luktplager fra fiskebåten Spjæringen ved Dypedal.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tidligere ordfører Paul Henriksen har forfattet et innlegg i FB hvor han kritiserer min journalistikk. Henriksen skriver at han og naboen aldri har krevd flytting av fiskebåten Spjæringen. Jeg har derfor funnet frem brevet, datert 01.08.2016, som Henriksen og naboen har sendt til Hvaler kommune. 

I brevet skriver de at det eneste riktige er å tilvise fartøyet plass i Utgårdskilen. For dokumentasjonens skyld gjengir jeg et ordrett utdrag fra brevet Henriksen har undertegnet: «Etter vår oppfatning er det eneste riktige her å tilvise fartøyet plass i Utgårdskilen, en havn som gjennom gjeldende reguleringsplan er utpekt som satsingsområde for fiskerivirksomheten på Hvaler.»     

Henriksen bebreider undertegnede for å ha fokusert for mye på lukt. Men ser man på klagebrevet fra Henriksen & Co, fokuserer de selv på lukt som det nye i situasjonen. Det er nettopp den påståtte luktplagen de åpner brevet med.   

De skriver: «Gjennom flere år har undertegnede som naboer (42/87 og 42/275) til kommunens tomt og brygge (42/21) opplevd sjenerende forurensning både av vannet og nå også gjennom lukt. Det siste som fra en sildeoljefabrikk.» 

Kommentarer til denne saken