La seriøse fritidsfiskere være sitt eget fiskerioppsyn

– Vi mener bestemt at det en feil slutning at det er fritidsfiskeren som «tømmer havet» for småtorsk, eller torsk i sin helhet, fastslår Dagfinn Lindberg.

– Vi mener bestemt at det en feil slutning at det er fritidsfiskeren som «tømmer havet» for småtorsk, eller torsk i sin helhet, fastslår Dagfinn Lindberg.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Distriktets jegere og fiskere protesterer mot stans i alt fritidsfiske for å verne torsken. – La oss være vårt eget fiskeoppsyn! skriver Dagfinn Lindberg.

DEL


Samarbeidsutvalget av jeger- og fiskerforeninger i Nedre Glomma (SUNG) kan ikke uten videre la utspillet til Fiskeridirektoratet om stans i alt fritidsfiske i store områder av Oslofjorden stå uimotsagt. Vi bifaller uttalelsen fra Norsk Friluftsliv, Oslofjorden Friluftsråd og Norges Jeger- og Fiskerforbund som mener det holder å forby fiske av torsk.

Fiskeridirektoratet foreslår å etablere nullfiskesoner i deler av året for å beskytte den hardt pressede torskebestanden i Oslofjorden. Vi støtter et strengt vern av torsken, men mener det er viktig å ikke stenge store friluftsområder for alt annet fiske. Torsken er verdifull og skal skjermes/fredes for alt fiske, noe den allerede er gjennom minstemål.

LeserbrevVi mener bestemt at det en feil slutning at det er fritidsfiskeren som «tømmer havet» for småtorsk, eller torsk i sin helhet. Det kommersielle fisket (tråling) får mye bifangst, blant annet småtorsk. Det er der støtet må settes inn. Vi tror at de seriøse fritidsfiskerne som får småtorsk på hvittingkroken slipper disse tilbake i havet. Dette har noe med våre holdninger å gjøre.

Det må også kontinuerlig opplyses om minstemål på all fisk gjennom pressen og andre informasjonskanaler slik at dette vil treffe allmennheten. La de som bruker havet og sjøen til fritidsfiske og rekreasjon få lov til å fortsette med det! La oss være vårt eget fiskeoppsyn!


Dagfinn Lindberg

For SUNG som består av følgende lokale jeger- og fiskerforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund: Hvaler, Borge, Råde, Onsøy og Kråkerøy

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags