Vi i Plankehaugen har så langt i sesongen holdt oss tause når det gjelder situasjonen på Stadion. Vi har støttet alle valg som har blitt gjort og vært så positive vi bare kan, slik man som supporterklubb skal være. Allikevel må vi nå sette noen spørsmålstegn for nå ønsker vi med flere rundt oss åpenhet. Hva skjedde med åpenheten klubben ønsket å stå for? Hva skjedde med den inkluderende klubben?

Vi forstår at alt ikke kan snakkes om i media og at det noen ganger er snakk om personalsaker og ting som ikke alle skal vite om, men hva skjer egentlig på Fredrikstad Stadion?

Handles det i det hele tatt, eller er det for det meste ord og lite handling?

Hvor er styret i fotballklubben, sitter de bare tause på gjerdet, eller jobber de egentlig i det skjulte?

Vi krever handling og vi krever åpenhet.

Vi regner selvfølgelig med det siste, men vi skulle virkelig ønske vi kunne hørt litt mer fra den kanten også. Vi som supporterklubb sitter ikke på noe fasitsvar på hva som bør gjøres, selv om vi som andre som følger klubben kan synse og mene. Det vi uansett vet er at vi ønsker å se handling. Vi ønsker å se og høre at klubben står samlet.

At de ansatte og frivillige på Stadion jobber sammen for å være positive, selv i en meget vanskelig tid. At alle sammen snakker klubben opp og frem. For det med fremsnakking er en god og utrolig viktig ting. Når det butter imot må man i alle fall ikke gå i den fella at man snakker klubben ned.

Så hva skal til for å endre kurs, trenerbytte, bytte av sportslig utvalg, ansatte? Vi sitter ikke på nok informasjon til å komme med svaret, men vi krever handling og vi krever åpenhet.

Når alt rundt klubben svikter, går det utover økonomien og selve spillet, alt henger sammen og derfor er det så utrolig viktig å endre kurs. Skuta må snus før den synker, det må endringer til før alle svikter klubben vi så inderlig bryr oss om. Når ting oppfattes så kaotisk som nå og klubben ser helt handlingslammet ut, da svikter publikum og FFK som merkevare synker enda mer i verdi.

Vi har tidligere tilbudt oss å hjelpe med hva enn det måtte være vi kan bidra med, det tilbudet står fortsatt ved lag.

Vær så snill, gjør noe! Vis åpenhet, vis handlingskraft, vis at dere har baller!

Fredriksstad Blad har fredag ettermiddag gjort gjentatte forsøk på å innhente kommentar til saken fra FFKs styreleder Jostein Lunde. Han har ikke vært tilgjengelig på telefon.