Forsberg, Storhøi og Drillestad: Enig med Høili. Høgmo burde fortsatt som hovedtrener

– Evalueringen av FFK etter årets sesong var det vel ingen som skjønte noe av. Per-Mathias Høgmo gikk ut foran sesongen og annonserte opprykk - så evaluerer de internt og til tross for at målsettingen ikke ble nådd, så fortsetter de med samme treneren, skriver trioen Henning Forsberg, Dennis Storhøi, Bjørn Drillestad.

– Evalueringen av FFK etter årets sesong var det vel ingen som skjønte noe av. Per-Mathias Høgmo gikk ut foran sesongen og annonserte opprykk - så evaluerer de internt og til tross for at målsettingen ikke ble nådd, så fortsetter de med samme treneren, skriver trioen Henning Forsberg, Dennis Storhøi, Bjørn Drillestad. Foto:

Av

Henning Forsberg, Dennis Storhøi og Bjørn Drillestad gjør felles sak med Terje Høili i kritikk av den sportslige ledelsen av FFK. – Evalueringen av FFK etter årets sesong var det vel ingen som skjønte noe av.

DEL

Leserbrev

Det er med stor interesse vi har lest intervjuet med Terje Høili av 19.12 2019 om FFK, og vi har full forståelse og er enig i hans kritikk av måten å drive det sportslige apparatet på i FFK.

Ansettelsen av Per-Mathias Høgmo som trener er det ingen som har noe å utsette på. Det er full enighet om den ansettelsen både når det gjelder kompetanse og hans trener-CV som har vært suksessfull. Høgmo burde fortsatt som hovedtrener, men med lokale hjelpetrenere. Da ville det blitt kontinuitet og ikke så mye gjennomtrekk av spillere og det sportslige apparatet. Et annet problem er at det ikke er nok talentspeiding i nærmiljøet i Østfold, Akershus og Vestfold hvor det finnes gode talenter og etablerte spillere. Blant annet har vi gått glipp av flere gode spillere som Fitim Azemi, Robin Rasch og Moses Mawa med flere. De kunne vært hentet fra nærområdet som amatørspillere.

Vi vil anbefale at de etablerer og jobber opp Norges beste ungdomsavdeling helt fra bunnen av (start med å få inn 6-7-åringer og ansett gamle spillere i FFK som trenere).

Det å rykke opp med et budsjett på oppimot 30 millioner kroner fra 2. divisjon til OBOS-ligaen burde ha skjedd på ett år og ikke tre–fire. Per-Mathias burde først ha sørget for opprykk og samtidig tatt med seg trenere fra nærmiljøet (à la Knut Torbjørn Eggen som fikk med seg Per Egil Ahlsen og Tom Freddy Aune). Der burde han ha sett litt til Sarpsborg 08 som har gjort akkurat det. Da hadde FFK også hatt trenere som hadde kjent spillere i nærmiljøet. Her vil vi nevne Erland Johnsen som kjenner Østfold og Oslo-området. Sander Solberg som kjenner Glomma-området og Erik Holtan som kjenner Vestfold og Telemark.

Vi var med å restarte FFK (Henning fra 1996 og Bjørn fra 2000), og vi startet opp profesjonaliseringen av FFK hvor vi lagde 1-3-5-planen.Vi gikk inn da klubben var et lag i 2. divisjon til vi ga oss i 2006 hvor vi endte opp med NM-gull.

Evalueringen av FFK etter årets sesong var det vel ingen som skjønte noe av. Per-Mathias Høgmo gikk ut foran sesongen og annonserte opprykk – så evaluerer de internt og til tross for at målsettingen ikke ble nådd, så fortsetter de med samme treneren. De får riktignok inn en ny hjelpetrener i Klæbo, men ellers er det som før. På spillemarkedet er det ikke mye nytt bortsett fra at man på nytt henter inn en spiller fra andre siden av elva (Sverige). Skulle vi foreslå noe i forhold til evalueringen i FFK, så ville vi anbefale at de etablerer og jobber opp Norges beste ungdomsavdeling helt fra bunnen av (start med å få inn 6-7-åringer og ansett gamle spillere i FFK som trenere). Da først tror vi at FFK på sikt vil være en etablert storklubb.

Byprosjektet må gjerne leve ved siden av. Da ville det ikke ødelegge for andre breddeklubber i Østfold ved at det hentes inn 20–30 ungdomsspillere hvert år som likevel ikke blir a-lagsspillerne i FFK.

Terje Høilis og vårt innspill må oppfattes som positiv kritikk, særlig for å nå et mål om å rykke opp i 2020. Oppbyggingen lot seg gjøre da alle hadde passion for klubben og et godt lagspill både på og utenfor banen, og hvor Terje Høili var like engasjert den gang som i dag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags