Fotball og rike onkler: Tør FFK-ledelsen å gå inn for riktige fotballfaglige beslutninger?

Hvem bestemmer? Øivind Sander mener klubber har blitt ødelagt av rike onkler. Han stiller spørsmål om hvem som bestemmer i FFK til «styret og ledelsen». På bildet: styreleder Jostein Lunde.

Hvem bestemmer? Øivind Sander mener klubber har blitt ødelagt av rike onkler. Han stiller spørsmål om hvem som bestemmer i FFK til «styret og ledelsen». På bildet: styreleder Jostein Lunde.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Egentlig er dette et åpent brev til ledelsen og styret i FFK, forklarer Øivind Sander.

DEL

Leserbrev

Kjære dere som vet best og alltid tar de beste og riktige beslutningene. Har dere noe å lære av historien til Lyn og Brynestad eller Hønefoss og Thoresen eller Molde og Røkke/Gjelsten?

Til dere som ikke kjenner historiene: De to første eksemplene forteller om snille onkler med masse penger og lite fotballforståelse – de blandet seg inn i disposisjoner, ingen turte å si noe imot – det gikk skikkelig dårlig, begge lagene befinner seg nede i sumpen. Det tredje eksempelet, to snille onkler med passe fotballforståelse – forsto etter en stund at det var riktig og best å overlate det fotballmessige til de som har greie på slikt. Resultatet kjenner alle.

Tilbake til spørsmålet: Hvem tør å svare? Er det slik at klubben blir styrt av økonomi alene? Er det slik at ledelsen og styret ikke tør å gå inn for riktige fotballfaglige beslutninger?

Vi som sitter på sidelinja er alvorlig bekymret – det er sikkert ledelsen og styret også når vi ser på tabellsituasjonen. Men hva gjøres på kort og lang sikt?

Kort sikt: Har de innkjøpte spillerne levd opp til forventningene? Kan vi få noen ut og nye inn før høstsesongen setter inn?

Dette vet selvsagt alle at er viktig for å få frem et lag med vinnerskaller – det kommer til å bli utfordrende både med tanke på økonomi og tilgjengelige spillere?

Viktigere er egentlig holdningen til hvordan lykkes i fremtiden?

Hvis vi ikke nå begynner med å etablere en «vinnerskole» (det vil si å sørge for at alle lagene i vårt største nærområde engasjerer ordentlige trenere fra 13 år og oppover) vil vi ikke nå frem. Nøkkelen til fremtidig suksess er å bygge på våre lokale talenter. Disse må få oppfølging og backing av personer med solid fotballfaglig bakgrunn.

De må stimuleres til å bli best. De må utvikles i forhold til eget talent. Noen blir gode i forsvar andre i angrep. Slik utvikling kan vi ikke forvente å oppnå hvis guttelagene fortsatt trenes av fedre/pappaer. Vi må skifte gir – tenke nytt og kreativt. Hvilken klubb kan organisere og legge til rette for dette? Svaret er FFK. Dette vil kunne bidra til en skikkelig offensiv blant alle naboklubbene med spillere som ønsker å komme på A- laget til FFK.

Ledelsen i FFK har tatt mange spennende grep de siste ukene:

■ Det å anskaffet en mental trener kan se ut til å være riktig i forhold til at gutta skal få tro på seg selv.

■ Raymond inn i trenerteamet ser positivt ut.

■ Utskiftningen i styret tror vi også på.

Men tør dere ta oppgaven: Fotballfaglige beslutninger tas av oss som kan det, forretningsmessige beslutninger tas av den som kan det! Vi håper og tror at dette vil bli vurdert i fremtiden og å være riktige skritt til å vinne kamper.

Øivind Sander

FFK supporter i mer enn 50 år, Oslo

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags