Aldri har så mange fra denne byen sett så vakre ut

10.000 vakre mennesker som setter sterke følelser i sving i Norges mest attraktive by. Entusiasmen bobler i dagens pølsevev.

10.000 vakre mennesker som setter sterke følelser i sving i Norges mest attraktive by. Entusiasmen bobler i dagens pølsevev. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Eriks pølsevev er ikke ferdig med kampen mot Moss: – Hvis du ikke ble rørt da man spilte vår klubbhymne «For Fredrikstad», må du ha noen alvorlige feil i følelsesregisteret ditt.

DEL

Eriks pølsevev

Ord blir fattige, når man skal forsøke å beskrive søndagens kamp på Fredrikstad Stadion. Når byen vår ble kåret til Norges mest attraktive by, så vet jeg ikke om det befolkningen var med i begrunnelsen for å kalles oss nettopp det, men nå vet jeg. Svaret må være ja og det er fullt ut forståelig.

Aldri har så mange fra denne byen sett så vakre ut. Kvinner og menn i alle aldre, iført den uslåelige vakre fargekombinasjonen rødt og hvit, kom gående fra alle mulige og umulige kanter og alle så ut som en million kroner.

Hvis du ikke ble rørt da man senere spilte vår klubbhymne «For Fredrikstad», må du ha noen alvorlige feil i følelsesregisteret ditt. Når 10.000 vakre Fredrikstad-folk synger for full hals og noen mindre vakre mossinger forgjeves forsøker å heie på sitt eget lag. Gud, det var vakkert....

Nervøsiteten var på ingen måte rasjonell, da vi skulle møte Moss, men den var der likevel.

Samtidig som vi gledet oss fyrstelig over 10.000 på stadion, er jeg litt mer usikker på om min kollega med postnummer 1700, var like begeistret. Heretter vil han gå under navnet den glade vandrer. Et raskt søk på avstand mellom Sarpsborg og Trondheim på Google, forteller meg at han stirrer bortimot 57 mil rett i øya. Med en rask hoderegning blir det 19 dager å gå, hvis han klarer tre mil om dagen.

Da undertegnede var i en tilfredsstillende form, gikk jeg Oldtidsmarsjen som var en marsj som gikk over to dager, hvor tre mil skulle gås begge dagene. Etter dag to var ganglaget såpass mistenkelig at både koloskopi og rektoskopi burde igangsettes snarest.

Tanken på at min kollega da har 17 dager igjen å gå, finner jeg så festlig at jeg nesten ikke holder ut. Ukollegialt? Ja! Festlig? Så absolutt...

Så litt tilbake til kampen på søndag.

Nå har vi spilt 4 x 90 minutter mot Moss, og vi har 5–0 i målforskjell. Det kan vi leve med. Det lever vi godt med også. Jeg kjente faktisk på en liten uro eller nervøsitet før kampstart, og det er det stund siden jeg har gjort. Nervøsiteten var på ingen måte rasjonell, da vi skulle møte Moss, men den var der likevel.

Lørdag kommer Bærum på besøk, og det er to klubber som befinner seg i hver sin ende av tilskuersnittet i Post Nord-ligaen avd. 1. FFK har et tilskuersnitt på 4957 og Bærum har litt mindre. De har et tilskuersnitt på hele 86.

Nei, du leste riktig, 86. Det er som en god venners venner-fest på Bøndernes Hus i Torsnes. Så hvis halvparten av oss som var på Stadion søndag kommer tilbake på lørdag, og Bærum fortsetter å ha et snitt på 86, så må Bærum spille 58 kamper for å få nærme seg 5000 tilskuere. Kontrastenes kamp...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags