Gå til sidens hovedinnhold

Kontinuitet + preik = nedrykk?

Artikkelen er over 4 år gammel

– Det finnes ikke tro og det finnes ikke selvtillit. Tro kan som alle vet flytte fjell, mens dårlig tru kan få den beste til å få taå i ventilen på ballen og snuble, skriver Jens Petter Hogsted, og vil permittere trener Andrea Loberto.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Stadionlyset er slokket og en stakkars gammel sliten FFK-fan tusler deprimert hjem i høstmørket. Enda en gang har man brukt tida si til å se på det begredelige som de bedriver og de høye herrer og trenere på stadion kaller for fotball.

Tankene surrer i huet. Hva er det som skjer? Hvordan er dette mulig? Nå ser det ut til at styrets kontinuitet og trenerens preik skal klare det mange av oss har fryktet lenge! Dra oss ned i 2. divisjon! Hør på det! Enda verre er vel det faktum at 2. divisjon da trolig kanskje ikke er siste stopp! Orker ikke engang å tenke tanken fullt ut..... Nå er det trolig for sent for det meste og preiket om kontinuitet, momentum, fokus og annet surr kan om klubben ikke gjør noe, handle om å gjøre det samme videre til vi er godt plantet i 2. divisjon, avdeling et eller annet!

Se kampsammendrag:

Nå er det mange med meg som har vært kritiske til det Loberto og hans trenerteam holder på med. Nå viser det seg at vi til slutt, dessverre, trolig får rett. Treneren skulle vært byttet ut for lenge siden. Uten å være psykolog vil jeg påstå at det er rimelig enkelt å se hva som feiler dette laget. Det finnes ikke tro og det finnes ikke selvtillit. Tro kan som alle vet flytte fjell, mens dårlig tru kan få den beste til å få taå i ventilen på ballen og snuble! Hvis dette etter snart en hel sesong ikke er trenerens ansvar, lurer jeg på hvem som har ansvaret? Alt preik om tillit til trener og surr tror jeg ingenting på, og treneren har dyttet laget inn i en blindgate som er tettere enn en potte!

I mine øyne finnes det et lite halmstrå igjen. Det halmstrået går på å prøve å berge en kvalikplass. Da må man sette Loberto i et skap (det er for sent på året for tyttebærtur) de siste fire matchene. Se om det kan finnes noen der ute som kan lede laget de siste fire matchene. En som kan drite litt i taktikk, 4-4-2 eller annet surr og få gutta til å tru at det kan gå an å slå alle i OBOS-ligaen på innsats og tæl. Enhver annen løsning enn den som er der i dag vil øke lagets små sjanser til å overleve. Fortsetter man som i dag, tror jeg det dessverre er over og ut. Tør klubben å gamble på dette nå? Det er landslagspause og det gir klubben et lite ekstra pusterom, men det må gjøres noe NÅ!

Kommentarer til denne saken